Connectie tussen bestaand en nieuw gebouw

Connectie tussen bestaand en nieuw gebouw

Dit weekend is tussen de door cepezed ontworpen gebouwen Genmab en Accelerator op het Utrecht Science Park een geheel geprefabriceerde brug van 32 meter lang geplaatst.

"Met minimale speling van enkele centimeters tussen de gebouwen en de brug was dit een precies klusje, maar alles verliep vlot", vertelt Jan-Willem Bakker, hoofduitvoerder bij BAM Bouw en Techniek - Speciale Projecten. Met een speciale vrachtwagen is de voetgangersbrug van de staalbouwer in Bakhuizen (Friesland) naar de bouwplaats vervoerd. "Qua afmeting van de brug was dit een exceptioneel transport en was dit vergunningsplichting. Het uitzonderlijke vervoer mocht het alleen 's nachts plaatsvinden onder begeleiding van een begeleidingsvoertuig", zegt Jan-Willem.

Eenmaal aangekomen werd de brug met twee hijskranen vlot en effectief tussen de gebouwen gehangen.

Multi-tenant laboratoriumgebouw

Het gebouw van biotechbedrijf Genmab is al enkele jaren in gebruik. De ruim 22.000 m² grote Accelerator is momenteel in aanbouw en bereikte afgelopen week bouwkundig het hoogste punt. Genmab wordt een van de hoofdhuurders, maar met flexibele kantoor-, laboratorium- en parkeerplaats te huur en uitgebreide algemene voorzieningen zoals een vergadercentrum, auditorium en restaurant biedt Accelerator ook volop ruimte aan start-ups en scale-ups in de levenswetenschappen. innovatienetwerk Met een netwerk van innovatiegebouwen op verschillende wetenschapscampussen creëert Kadans Science Partner een ecosysteem voor ontwikkeling en innovatie. Kadans biedt specifieke maar flexibele huisvesting en brede mogelijkheden voor verbinding, inspiratie en samenwerking.