Derde Brighthouse van Limburg opgeleverd

Derde Brighthouse van Limburg opgeleverd

BAM Bouw en Techniek – Integrale Projecten Zuid (Maastricht) heeft op Brightlands Campus Greenport Venlo de bouw van het derde Brighthouse van Limburg voltooid.

Provincie Limburg en Gemeente Venlo spraken in 2017 de ambitie uit om de Brightlands Campus Greenport Venlo uit te laten groeien tot ‘place to be’ voor innovaties in gezonde en veilige voeding, future farming en bio-circulaire economie. De bouw van Brighthouse Venlo met laboratorium- en kantoorfuncties was de volgende stap binnen deze ontwikkeling. Bij de realisatie van Brightlands Campus Greenport Venlo heeft de opdrachtgever Campus Vastgoed Greenport Venlo wederom een beroep gedaan op BAM. 

Door de prima eerdere ervaringen met BAM bij de bouw van de eerste en tweede Brighthouses op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen is gekozen om de samenwerking voor de realisatie te continueren en slim gebruik te maken van de opgedane expertise. 

Het realiseren van een flexibel gebouw waarin huurders binnen verschillende vormen een kantoor en/of lab kunnen huren, is een van de basisontwerp-uitgangspunten geweest voor Brighthouse. Het concept is gebaseerd op een ontwerp, waarin binnen een modulair systeem per gebouw diversiteit en karakter kan worden aangebracht. Het gebouw kan verdeeld worden in drie delen. Het linker en rechter gedeelte dat modulair ingericht kan worden als laboratorium of kantoor en een centraal middengedeelte waar het centrale trappenhuis met alle gemeenschappelijke voorzieningen de ruggengraat van de gebouwen vormt en zorgt voor een verbindende rol tussen de verdiepingen en verschillende gebruikers. 

We zijn er trots op dat dit project, ondanks de coronapandemie, op tijd en naar tevredenheid van de opdrachtgever is gerealiseerd. Wij danken onze opdrachtgever Campus Vastgoed Greenport en partners Brink Management en Advies, Huygen Installaties Adviseurs, Adviesbureau Tielemans BV, Cauberg Huygen, SPIE, BAM Industrie - High Purity Systems en alle andere partijen die een bijdrage hebben geleverd aan de realisatie van dit mooie project voor de prettige samenwerking.