Nieuw onderwijsatelier Thorbecke Academie van NHL Stenden officieel geopend in Assen

Nieuw onderwijsatelier Thorbecke Academie van NHL Stenden officieel geopend in Assen

(Bericht: NHL Stenden) 

Vrijdag 21 januari opende het nieuwe onderwijsatelier van Thorbecke Academie, waarvan de bouw- en installatiewerkzaamheden door BAM Bouw en Techniek - Gebouwservices Noord zijn gerealiseerd, haar deuren in Assen. In het voormalig postkantoor aan de Zuidersingel komen opdrachtgevers, studenten van de opleidingen Integrale Veiligheidskunde, Bestuurskunde, European Studies en HBO-Rechten en onderzoekers van de onderzoeksgroep Cybersafety vanaf 1 februari bij elkaar. De opening werd geleid door Richard Delger, academiedirecteur Thorbecke Academie. Hij verzorgde een rondleiding en er werden speeches gegeven door onder andere een CvB-lid van NHL Stenden en de wethouder van de Gemeente Assen.

Springplank naar het werkveld in Assen
Wethouder Bob Bergsma: “Door de komst van deze gerenommeerde onderwijsinstelling, met voor Nederland toonaangevende opleidingen, telt Assen mee op het gebied van HBO-onderwijs. Het is een welkome aanvulling op het onderwijsaanbod in Assen, en past ook zeer bij onze stad, waar diverse overheidsinstellingen en rijksdiensten zijn gevestigd. Ik ben er zeker van dat alle overheidsinstellingen in Drenthe hun voordeel kunnen doen met de kennis die er is bij deze hogeschool, bijvoorbeeld op het gebied van Cybersafety. En voor de afgestudeerde jongeren zal het atelier een springplank zijn naar het werkveld in Drenthe.” 

Vernieuwende aanpak voor complexe vraagstukken
Met de opening zitten studenten dichtbij actuele, regionale thematiek in het werkveld. De studenten werken vanuit het unieke onderwijsconcept Design Based Education: een onderzoekende en brede aanpak op verandering en verbetering. Hierbij worden de studenten uitgedaagd om vanuit verschillende perspectieven naar een echt probleem uit het werkveld te kijken. En de opdrachtgever wordt intensief bij het proces betrokken. Op die manier wordt bijgedragen aan het opleiden van professionals die echt weten wat er speelt bij hun toekomstige werkgever. De Thorbecke Academie is van plan om in de toekomst meerdere ateliers te openen.