BAM Bouw en Techniek bouwt GGD-gebouw Tilburg om naar opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen

BAM Bouw en Techniek bouwt GGD-gebouw Tilburg om naar opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen

In opdracht van de gemeente Tilburg is BAM Bouw en Techniek – FM Services 14 maart gestart met het ombouwen van een voormalig GGD-gebouw naar een opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. Het is de bedoeling dat maandag 4 april de eerste mensen hun intrek kunnen nemen en dat dit in de weken erna kan worden uitgebreid naar een totaal van 150 mensen.

Comfort en veiligheid staan centraal
Belangrijk aandachtspunt in de verbouwing van het pand is het comfort en veiligheid voor de mensen die worden opgevangen. Op de begane vloer worden oude behandelkamers omgebouwd naar slaapkamers en op de eerste verdieping worden in de voormalige kantoortuin schotten geplaatst om ook daar aparte slaapkamers te realiseren. Daarnaast worden twee doucheruimtes gerealiseerd. Alle ruimtes worden voorzien van eigen elektra en Wifi.Iris Ackermans, projectleider Bouw bij BAM: ‘In de indeling van het pand heeft veiligheid en comfort veel aandacht gekregen. Zo vraagt de nieuwe bestemming van het pand voor scherpere brandveiligheidseisen, maar zorgen we er bijvoorbeeld ook voor dat ruimtes en trappen kindvriendelijk zijn en krijgt het bestaande sanitair een grondige inspectie. Ook zijn de slaapkamers afsluitbaar zodat mensen zich terug kunnen trekken en hun eigen privacy hebben. Daarnaast zijn de grotere kantoorruimtes omgebouwd naar gemeenschappelijke ruimtes waar bijvoorbeeld gespeeld, gegeten en tv gekeken kan worden of waar bewoners terecht kunnen voor hulpverlening.”Goede samenwerking draagt bij aan het snelle resultaat

BAM Bouw en Techniek realiseert deze verbouwing niet alleen. Patrick Geutjes, werkvoorbereider bouwkunde bij BAM: “Zodra duidelijk werd dat wij gingen starten met de verbouwing zijn we onze samenwerkingspartners gaan bellen. Een uitdaging, want in deze tijd zit niemand om werk verlegen en zitten planningen vaak al bomvol. Maar uiteindelijk is iedereen meteen met ons mee aan de slag gegaan. Wat we hier met z’n allen in een week tijd voor elkaar hebben gekregen is gigantisch. De manier waarop we dit samen doen, daar ben ik enorm trots op.”Iris vult aan: “ Daarnaast werken we zeer intensief samen met de betrokken medewerkers van het vastgoedbedrijf en monumentenzorg van Gemeente Tilburg om dit zo snel, maar ook zo goed mogelijk te realiseren. De beheerders van de andere locaties van Gemeente Tilburg zijn erg begripvol en meedenkend. Ze geven ons echt de ruimte om dit te doen ook al betekent dat soms dat we ze op andere locaties iets minder snel dan gebruikelijk van dienst kunnen zijn.”Met grote dank aan onze partners:

 • Oostelbos installatietechniek b.v.
 • Safety Service
 • Van Dijk afbouwprojecten b.v.
 • Brandzorg
 • Schumacher Techniek inspectie & beheer
 • Protect Brandbeveiliging
 • Gerco Brandpreventie b.v.
 • Oranjedak
 • Isero
 • Hermeta interieur partners
 • Schilderwerken Schilders
 • Zeebregts Tegelprojecten
 • Ed Controls
 • Diba Groep b.v.
 • Van Gerwen Installaties