BAM Bouw en Techniek onderdeel bouwteam renovatie en nieuwbouw rsg de Borgen in Leek

BAM Bouw en Techniek onderdeel bouwteam renovatie en nieuwbouw rsg de Borgen in Leek

BAM Bouw en Techniek – Integrale Projecten Noord is geselecteerd om deel te nemen in het bouwteam voor de renovatie van de onderwijslocaties van rsg de Borgen in Leek. Daarnaast wordt een klein deel nieuwbouw gerealiseerd in samenwerking met Biblionet Groningen en Het KunstKwartier.

Recent zijn de handtekeningen van opdrachtgever rsg de Borgen en de betrokken partijen gezet. Het bouwteam bestaat naast BAM uit ICS adviseurs, De Unie Architecten, Innax en Alferink van Schieveen. Het uitgangspunt van het ontwikkelingsplan rsg de Borgen is om de Lindenborg en de Nijeborg te verbinden zodat ze één geheel vormen en de uitstraling van een campus krijgen. 


“We willen de gebouwen aanpassen naar deze tijd. De ruimtes in Lindenborg en Nijeborg gaan we beter benutten zodat het helemaal past bij het onderwijs van nu. Renovatie, een klein gedeelte nieuwbouw én een optimale samenwerking met Biblionet Groningen en het KunstKwartier zijn hierin de speerpunten. Deze plannen zorgen voor een inspirerende leer- en werkomgeving voor jong en oud”, aldus Dennis Volmer, afdelingsdirecteur van de Lindenborg. 

Het ontwikkelingsplan bestaat uit het renoveren van de bestaande schoolgebouwen Lindenborg (havo/vwo) en Nijeborg (vmbo) inclusief de aanleg van een nieuwe verbinding tussen de twee gebouwen waarin Biblionet Groningen en Het KunstKwartier worden geïntegreerd. Tevens wordt invulling gegeven aan de uitbreiding van de sportfaciliteiten. Het uitgangspunt van het bouwteam is dat de leerlingen en docenten zo min mogelijk overlast ervaren tijdens de werkzaamheden. Uiteraard gaan de lessen door tijdens de bouwwerkzaamheden.  

Duurzaamheid en een gezond binnenklimaat zijn belangrijke thema’s binnen dit project. BAM is naast de bouwwerkzaamheden ook verantwoordelijk voor de installatietechniek. Een mooi integraal project waarin BAM haar ervaring en deskundigheid inzet.