Nieuwbouw iederz bereikt hoogste punt

Nieuwbouw iederz bereikt hoogste punt

(bericht gemeente Groningen)

Vanmorgen vond een feestelijke bijeenkomst plaats met en voor de bouwers van de nieuwbouw van iederz, het werk-leer bedrijf van de gemeente Groningen. Wethouder Carine Bloemhoff dankte in een speech de bouwers van BAM voor het harde werk dat zij tot nu toe hebben verzet.

Bouw ligt op schema
De contouren van het nieuwe gebouw van iederz aan de Silkeborgweg 2 in Groningen zijn inmiddels zichtbaar en het hoogste punt van de nieuwbouw is bereikt. Er is sinds de start van de bouw in september 2021 hard gewerkt en veel vooruitgang geboekt. De bouw ligt op schema. “Het is een mooi project waar ontwerper, bouwer, opdrachtgever en gebruikers trots op mogen zijn. Groot van omvang met een relatief korte bouwtijd. Door de goede en intensieve samenwerking is het gelukt om deze mijlpaal te bereiken”, aldus John Ottens – regiodirecteur BAM Bouw en Techniek Integrale Projecten.

Heel iederz onder één dak
iederz is momenteel gehuisvest op meerdere locaties. Met de nieuwbouw komt het hele bedrijf onder één dak. Het gaat om de Hooghoudtstraat, Van der Hoopstraat en Peizerweg. Wethouder Werk en Participatie Carine Bloemhoff: “In de nieuwbouw is ruimte voor de ambitie van iederz om zich te ontwikkelen van een organisatie met alleen beschutte werkplekken tot een leer- werkorganisatie. Het nieuwe onderkomen krijgt een moderne uitstraling en wordt een toegankelijk gebouw waar medewerkers trots op kunnen zijn. Dit is belangrijk want een fijne werkomgeving zorgt er mede voor dat medewerkers zich goed kunnen ontwikkelen.”

In gebruik name van het gebouw
Belangrijk is nu het waterdicht maken van de gebouwonderdelen. Vanwege de grootte van het gebouw gebeurt dat per bouwdeel in verschillende fasen. Daarna kan worden gestart met de afbouw. De werkelijke verhuizing zal starten vanaf 1 februari 2023. In gedeelten zal het gebouw vanaf dan in gebruik genomen gaan worden. Dat betekent dat zowel de bouw als de vaste inrichting, zoals de keuken en ICT-voorzieningen etc. dan gereed moeten zijn.