BAM start bouw Project aan het Water in Amsterdam

BAM start bouw Project aan het Water in Amsterdam

Amsterdam, 8 juli 2022 - BAM Bouw en Techniek is in opdracht van Nijkerk Holding gestart met de bouw van Project aan het Water (https://projectaanhetwater.nl) , een BREEAM gecertificeerd kantoorgebouw met een unieke ligging aan het water. De inspiratie voor het gebouwontwerp is ontleend aan de omgeving. De directe ligging aan het water, de vergezichten over Amsterdam vanaf de verdiepingen en het rauwe, creatieve karakter van de directe omgeving maken dit tot een unieke locatie. Bijzonder is dat dit gebouw over circa 1,5 kilometer balkons beschikt waardoor elke kantoorruimte een eigen buitenruimte heeft.

Het kantoorgebouw van 13.500 m2 vvo + parkeergarage, naar een ontwerp van MOKA architecten, wordt gerealiseerd in Overamstel, een inspirerende locatie in Amsterdam die sterk in ontwikkeling is. Het gebied heeft groen, diverse voorzieningen en een steeds sterker wordende functie van wonen en werken.

Het kantoorgebouw Project aan het Water bestaat uit een eenlaagse kelder, een multifunctionele plint op de begane grond en eerste verdieping met daarop twee torens van vijf en acht lagen hoog. Tussen de torens wordt een daktuin gerealiseerd. Het gebouw krijgt ruime, flexibele kantoorvloeren van 830 m2 . Naast deze kantoorvloeren kunnen er verschillende faciliteiten zoals een lobby, meeting rooms en een restaurant gerealiseerd worden. Ook komt er een inpandige parkeergarage voor circa 140 auto’s en 500 fietsen en de mogelijkheid tot een sportzaal. De royale daktuin van ca. 1.350 m2 , een terras aan het water, het gebruik van strakke vormen en stoere bouwmaterialen als glas, staal, hout en beton maken dat dit kantoorgebouw perfect in de omgeving past.

Duurzaamheid

Het project heeft als één van de doelen om het prestigieuze BREEAM-NL ontwerpcertificaat ‘Very Good te behalen. Het gebouw kenmerkt zich door een aantal duurzaamheidsmaatregelen zoals multifunctionele indeelbaarheid. Door het aanbrengen van balkons kan het gebouw in de toekomst eenvoudig omgebouwd worden tot een wooncomplex. De toepassing van energiezuinige installaties en duurzame warmte- en koudeopwekking maken het tot een energie-efficiënt gebouw. Daarnaast biedt de locatie goede ontsluitingsmogelijkheden en toegang tot alternatief vervoer.

Niet alleen het ontwerp van het gebouw, het terrein en de installaties zijn duurzaam, ook tijdens de realisatie is verantwoord bouwplaatsbeheer een speerpunt. De bouwplaats volgt de Bewuste Bouwers Gedragscode. Monitoring van het energieverbruik en scheiding van de afvalstromen geven inzicht in de milieubelasting met als doel de impact op de omgeving en het milieu te reduceren. De prestaties van het gebouw worden voor oplevering gemeten en getoetst.  BREEAM is het meest gerespecteerde en bekende label voor duurzaam bouwen.

Ernst Nijkerk, CEO van Nijkerk Holding (rechts op de foto) en Erik de Ruiter, directeur BAM Bouw en Techniek – Integrale Projecten Oost hebben hiervoor de overeenkomst ondertekend.

De oplevering is naar verwachting medio 2024.