Eerste bouwdelen nieuwbouw Tergooi MC opgeleverd

Eerste bouwdelen nieuwbouw Tergooi MC opgeleverd

Wat een prachtige mijlpaal: 21 juli werd de sleutel van de eerste bouwdelen van de nieuwbouw Tergooi MC overhandigd! 

Met daarin verwerkt 662 betonpalen, bijna 1.000.000 gevelstenen, 60.000 m2 gipswanden, 15.000 meter bekabeling en 7.500 data aansluitpunten. Opnieuw een mooie stap op weg naar een nieuw ziekenhuis voor de inwoners van de Gooi en Vechtstreek dat ze in mei 2023 in gebruik nemen.

Bouwers Roel Hummel en Duco Verbeek eten een toepasselijk gebakje

 

Donderdag 21 juli 2022 werden de bouwdelen A, B, C en Z opgeleverd.  In deze delen van de nieuwbouw in Hilversum komen de acute zorg (A), diagnostiek en operatiekamers (B), de verloskamers en kinderafdeling (C). Ook komen in deze bouwdelen de algemene verpleegafdelingen en de kliniek Psychiatrie, poliklinieken, centrale sterilisatie-afdeling (CSA), IVF, het vaatlaboratorium en de piketkamers. In Bouwdeel Z staan belangrijke centrale installaties zoals noodstroomaggregaten, transformatoren en sprinklerpompen.

Inrichting

Na deze eerste oplevering richten we de bouwdelen A, B en C nu in met onder andere meubilair, gordijnen, kasten en natuurlijk de technische en medische apparatuur en voorzieningen. Ook realiseren we nog een aantal aanpassingen om ervoor te zorgen dat de voorzieningen voldoen aan de laatste inzichten. Vanaf begin volgend jaar kunnen de teams die er vanaf mei 2023 gaan werken alvast oefenen in hun nieuwe werkomgeving.

Sleutel

Stephan Versteege (directeur Bouw, Huisvesting & Vastgoed Tergooi MC), Wolter Odding (lid raad van bestuur Tergooi MC), Maarten Huisman (contractmanager/ hoofddirectievoerder ABT) en Fred Reurings (projectdirecteur BAM Bouw en Techniek namens de Bouwcombinatie Tergooi) tekenden een zogenoemd proces verbaal van oplevering. Daarna was er voor direct betrokkenen van de Bouwcombinatie Tergooi en direct betrokken collega’s een toepasselijk gebakje met sleutel.