SJG Weert sluit bouwteamovereenkomst met BAM Bouw en Techniek

SJG Weert sluit bouwteamovereenkomst met BAM Bouw en Techniek

Persbericht SJG Weert - Maandag 25 juli jl. hebben BAM Bouw en Techniek en St. Jans Gasthuis Weert een bouwteamovereenkomst gesloten. Dit werd feestelijk gevierd met betrokkenen vanuit het ziekenhuis en een afvaardiging vanuit BAM Bouw en Techniek - Integrale Projecten Zuid, Wiegerinck Architecten, ABT Ingenieurs, Huygen Installatie Adviseurs (onderdeel van de Oosterhoff groep) en de Gemeente Weert.

Uit de woorden van de aanwezigen sprak enthousiasme, trots en vertrouwen in elkaar. Wethouder Michele Ferrier benadrukte nogmaals het belang van een kwalitatief goed en modern ziekenhuis in deze regio waar de gemeente Weert graag bij ondersteunt en een bijdrage aan levert.


Met deze bouwteamovereenkomst wordt samen met BAM, Wiegerinck Architecten en de Oosterhoff groep (waaronder Huygen Installatie Adviseurs en ABT Ingenieurs) de komende periode hard gewerkt aan een gedetailleerd, technisch ontwerp voor de nieuwbouw.

Will van Grimbergen, directeur vastgoed van St. Jans Gasthuis Weert hierover: ‘’Wij zijn blij en trots dat we samen met onze contractpartners ons nieuwe ziekenhuis verder vorm gaan geven de komende maanden. Het team heeft bewezen kennis en kunde en dat geeft me veel vertrouwen dat we volgend jaar ook van start kunnen gaan met de nieuwbouw’’.    

Regiodirecteur Jos Jammers van BAM Bouw en Techniek over de samenwerking: “St. Jans Gasthuis Weert levert hoogwaardige toekomstgerichte zorg dichtbij huis. We kijken ernaar uit om een bijdrage te mogen leveren aan de nieuwe huisvesting en met SJG Weert, onze vaste partner EQUANS, architect Wiegerinck, Huygen Installatie Adviseurs en ABT Ingenieurs samen te werken om deze te realiseren.”

Nieuwbouw SJG Weert
Met een breed basispakket aan medische behandelingen en prominente aandacht voor kwetsbare ouderen en mensen met kanker maakt SJG Weert de ziekenhuiszorg in deze regio klaar voor de toekomst. Om dat mogelijk te maken, is er een nieuw en compacter gebouw nodig dat aansluit bij wat patiënten en zorgprofessionals straks nodig hebben. Het moderne en duurzame nieuwe ziekenhuis bestaande uit 20.000 m² zal in twee fasen worden opgeleverd vanaf 2025.

 

Bestuurder Gertjan Kamps van SJG Weert en Jos Jammers, directeur BAM Bouw en Techniek - Integrale Projecten Zuid tekenen de bouwteamovereenkomst.