17 augustus 2022

BAM gaat A-pier Schiphol afbouwen

BAM gaat A-pier Schiphol afbouwen

(Persbericht Royal Schiphol Group:) Schiphol, 15 augustus 2022 – Schiphol heeft het project voor het afbouwen van de A-pier definitief gegund aan BAM Bouw en Techniek. Tijdens de aanbestedingsprocedure heeft BAM Bouw en Techniek overtuigend laten zien de capaciteit in huis te hebben om deze opdracht aan te nemen. De focus van de aanbestedingsprocedure lag op de samenwerking binnen een geïntegreerd bouwteam en stakeholder management.

Vanaf september start BAM met de werkzaamheden. Schiphol en BAM zullen in de eerste fase van het project een planning overeenkomen en vaststellen wat de verwachte kosten zijn voor het afbouwen van de pier. Als een van de vaste onderhoudsaannemers en bij eerdere grote bouwprojecten op Schiphol heeft BAM al laten zien dat zij grote bouwopdrachten in een complexe luchtvaartomgeving kunnen uitvoeren. 

Duurzaamste pier

De nieuwe pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Onder meer door gebruik van biomateriaal, isolerend glas en hergebruik van plastic en marmergruis. Ook liggen op het dak van de pier 5.000 m2 zonnepanelen en wordt voor bijvoorbeeld het doorspoelen van het toilet gebruik gemaakt van regenwater.

Klik hier voor het originele persbericht.