Oplevering Campus Eemsdelta Groningen in Appingedam

Copyright Artist Impressie Unie Architecten

Op vrijdag 24 augustus heeft BAM Bouw en Techniek – Integrale Projecten Noord de Campus Eemsdelta Groningen in Appingedam opgeleverd aan onze opdrachtgevers. Het is gelukt om de nieuwe onderwijscampus, die aardbevingsbestendig en energiezuinig is, binnen de gestelde termijn van 1,5 jaar te realiseren. Een prachtig resultaat waar we trots op zijn.  

De ondertekening vond plaats door Gerjan Heersink (Draaijer & Partners), John Ottens (BAM Bouw en Techniek - Integrale Projecten Noord) en John Wierenga (Stichting VO Eemsdelta).

 

De nieuwe onderwijscampus gaat huisvesting bieden aan ongeveer 1.700 leerlingen van vier scholen voor voortgezet onderwijs en mbo: George Martens School, Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum, Theda Mansholt College en Noorderpoort.

De campus biedt daarmee een gevarieerd aanbod van onderwijs, waarin de scholen samenwerken met elkaar én met verenigingen en bedrijven uit de regio. Ook voor sport- en culturele verenigingen komen er voorzieningen.

Leren en werken, cultuur en sport, groen, aardbevingsbestendig en energieleverend – Campus Eemsdelta Groningen draagt bij aan een duurzame, sociale en veilige toekomst voor de regio.

 

BAM Bouw en Techniek zal de komende 15 jaar verantwoordelijk zijn voor het beheer en onderhoud van het gebouw. 

Wij feliciteren Stichting VO Eemsdelta met de nieuwe onderwijslocatie en wensen de gebruikers en haar leerlingen veel geluk toe.