BAM blinkt uit in toepassing diverse soorten gecertificeerd hout

Als bouwbedrijven meer gecertificeerd tropisch hout toepassen en daarbij kiezen voor een diversiteit in soorten hout dragen ze extra bij aan verantwoord bosbeheer. BAM excelleerde daarin dit jaar en heeft daarmee vorige week een mooie bokaal gewonnen tijdens de prijsuitreiking van de Forest50 op het Wildlife Filmfestival in Rotterdam. 

Forest50 2023

Namens BAM namen Peter Gijsen - coördinator duurzaam hout certificatie binnen BAM Nederland en Imke van den Boom - duurzaamheidsmanager BAM Wonen - de bokaal in ontvangst. In het overall klassement van de Forest50 behaalde BAM dit jaar de vierde plaats.

Tijdens de bekendmaking van de Forest50 ranglijst werden er dit jaar voor het eerst een aantal prijzen uitgereikt aan bouwbedrijven die uitblinken op belangrijke onderdelen van de Forest50. BAM excelleerde in het toepassen van een diversiteit in soorten duurzaam tropisch hout en werd daarvoor beloond met de winst in deze categorie.

Vierde plaats in Forest50
BAM eindigde op de vierde plaats in de prestigieuze Forest50-lijst waarin de 50 grootste bouwbedrijven in Nederland worden gerangschikt op de mate van gebruik van duurzaam hout en de communicatie over het belang van verantwoord bosbeheer. VolkerWessels voert de Forest50-lijst van 2023 aan. Na de eerste plaats in 2022 is Peter Gijsen tevreden met de vierde plek. ‘De concurrentie neemt ieder jaar toe en tot nu toe heeft BAM sinds de start van de Forest50 in 2015 altijd in de top 5 gestaan en zelfs driemaal gewonnen.’

Forest50 ranglijst
De Forest50 van FSC Nederland is gebaseerd op de Cobouw50 en rangschikt de 50 grootste bouwbedrijven in Nederland op de bijdrage aan verantwoord bosbeheer. Dit jaar alweer voor de negende keer. Dankzij de Forest50 kunnen opdrachtgevers kiezen voor die bouwbedrijven die aantoonbaar goed presteren met betrekking tot inkoop en toepassing van duurzaam hout. De ranking geeft een impuls aan meer transparantie over het gebruik van hout uit verantwoord beheerde bossen.

Forest50 2023

Meer informatie
Neem voor meer informatie over de Forest50 of over de toepassing van FSC- en PEFC gecertificeerd duurzaam hout in projecten contact op met Peter Gijsen