Serieus snuffelen in de dynamische en unieke omgeving van Schiphol

Een jaar geleden startte Luka Roozenboom bij BAM Bouw en Techniek – Schiphol Services. Na haar studie Bedrijfskunde aan de Hogeschool Rotterdam en haar pre-master Bedrijfskunde en master in Global Business en Sustainability aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, heeft ze haar plek gevonden bij BAM. In deze serie praten we met Luka over haar functie, haar doelen en waarom het zo ontzettend leuk is te werken bij een dynamische organisatie als BAM op Schiphol.

Duurzame ambities 
Royal Schiphol Group wil de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld creëren. Het doel is om in 2030 met hun luchthavens emissievrij en afvalvrij te zijn voor de eigen luchthavenactiviteiten. Juist deze duurzame ambities, in combinatie met de duurzaamheidsstrategie van BAM, maken dat Luka zich thuis voelt bij BAM Bouw en Techniek – Schiphol Services, ze heeft immers niet voor niets voor de master Global Business en Sustainability gekozen. 

Luka Roozenboom BAM Bouw en Techniek

In anderhalf jaar tijd drie verschillende rollen
Luka is in dienst bij BAM als Jobrotator, maar wat houdt dat eigenlijk in? 

“Jobrotator is een programma van BAM waarin je als starter kennismaakt met verschillende functies. In het geval bij Schiphol Services ga je aan de slag bij de drie afdelingen: Bedrijfsbureau, Beheer & Onderhoud en Projecten. Wat dus betekent dat je ieder half jaar een andere functie bekleedt. Na de anderhalf jaar kan je dan mooi de balans op maken en zo weten waar je echt op je plek zit! Naast dat ik energie krijg van dit werk, geniet ik ook van reizen, sporten, activiteiten ondernemen met vrienden en familie, en mezelf blijven verdiepen in bepaalde onderwerpen zoals duurzaamheid, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.”

Circulaire ambities
In haar eerste rol was Luka als projectorganisator binnen het team planontwikkeling (Bedrijfsbureau) aan het werk. "De rol van projectorganisator is me goed bevallen. Het was uitdagend, leerzaam en ik kreeg veel vrijheid in hoe dingen aan te pakken. Ik ben enorm trots op mijn rol in de circulaire sloop van een brandweerpost. Het was mijn taak om inzichtelijk te maken welke materialen vanuit deze sloop vrijkomen en hier een nieuwe bestemming voor te zoeken. De nieuwe bestemming kan de nieuwbouw van de brandweerpost zelf zijn, een ander project op Schiphol, als reserveonderdelen voor onze beheer en onderhoudsafdeling op Schiphol, of voor een circulaire sloper Er waren al wat stappen gezet in het uitzoeken van de mogelijkheden voor hergebruik en dat heb ik samen kunnen brengen en kunnen concretiseren. De materialen zijn gestickerd en gedemonteerd voor hun nieuwe bestemming en worden de komende tijd opgeslagen en gereinigd om weer opnieuw ingezet kunnen worden. Hiervoor was afstemming met diverse afdelingen en teams van BAM en Schiphol cruciaal en dat was erg leerzaam.”

Waarom de bouwsector?
“De bouwsector is dynamisch en aan verandering onderhevig, dat is wat ik zo leuk vind. De producten en services in de bouw zijn heel tastbaar en dat maakt werken aan bepaalde projecten realistisch en doelgericht. Er worden goede stappen gezet op het gebied van duurzaamheid, digitalisering en industrialisatie. Dat ik dit nu in drie verschillende rollen kan ervaren en inzetten bij BAM Bouw en Techniek – Schiphol Services vind ik een enorme uitdaging!”

Het BAM-gevoel
Ook al werkt Luka op Schiphol, ze ervaart ook zeker het BAM-gevoel. “Ik vind het gaaf om bij zo’n grote speler te werken. Je ziet BAM overal, let er maar eens op! Of het nu gaat om infra- of bouwprojecten, ik ben trots als ik het logo voorbij zie komen! Wat ik mooi vind is dat, ondanks de grootte van het bedrijf, de lijntjes heel kort zijn. Het leuke van het jobrotator programma, maar eigenlijk ook als jonge BAM’er, is dat je zo veel mensen leert kennen door onder andere de activiteiten die BAM onder de naam Young-BAM organiseert. Zo blijven we met elkaar sparren over belangrijke onderwerpen en delen we die kennis.

Daarnaast biedt BAM vele opleidingsmogelijkheden. Zo heeft Luka een persoonlijk ontwikkelingstraject gevolgd van drie modules voor starters binnen BAM met maximaal twee jaar werkervaring. Hier worden de deelnemers aan elkaar gekoppeld door een buddy-systeem. “Hierdoor leg je ook contacten en doe je kennis op van andere werkplekken binnen BAM. Zo heb ik tijdens een bezoek van mijn buddy aan Schiphol de projecten aan airside (achter de douane) van onze BAM- afdeling kunnen laten zien. Dat zijn wel weer even besefmomentjes hoe bijzonder het is om in een omgeving als dat van Schiphol te mogen werken!”

Duurzame samenwerking Schiphol

BAM heeft met Schiphol een prestatiecontract voor perceel 5B. Daarbij horen Terminal 3, Schiphol Plaza, de parkeergebouwen en overige operationele gebouwen. Binnen dit perceel voert BAM Bouw en Techniek – Schiphol Services het beheer en onderhoud uit aan de installaties en bouwkundige onderdelen. Daarnaast voert onze projectorganisatie ver- en nieuwbouwprojecten op de luchthaven uit. 

Juist deze langdurige samenwerking spreekt Luka zo aan. “Je kunt samen de diepte in gaan en elkaar blijven uitdagen om een volgende stap te zetten in deze langdurige samenwerking!”

Wil jij dit ook?
Wil jij in anderhalf jaar tijd verschillende projecten op Schiphol oppakken in verschillende teams? Wil jij kennis maken met de techniek en organisatie op deze grote projectlocatie? Wil jij in anderhalf jaar tijd ontdekken waar jouw passie ligt zodat je daarin verder kunt ontwikkelen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Neem contact op met Carli Burggraaf of via 06 14 27 52 90.