Eerste Maggie’s Center in Nederland een feit en het staat in Groningen!

Amper tien maanden na de start van de bouw dit voorjaar, is Maggie’s Center in Groningen opgeleverd! Afgelopen woensdag 20 december werd het gebouw aan het bestuur van Maggie’s Center overgedragen. Namens de Bouwcombinatie Maggie’s Center overhandigde Geert Klein Lebbink, directeur bij Trebbe, een symbolische sleutel aan Harm Post, voorzitter van Maggie’s Center en Anneke Tjassing, centrumdirecteur bij Maggies Center. Maggie’s Center ligt op het terrein van het UMCG in Groningen.

 

Afbeelding: Rohmer Marlies (Rohmer Architecture & Urbanism)

Iconisch 
Frans Jaspers is trots op het resultaat van de bijzondere samenwerking: “Dit eerste Nederlandse Maggie’s Center is iconisch. Een gebouw met een sterke architectonische uitstraling, straks gelegen in een mooi landschapspark. Het gebouw heeft en zeer prettige atmosfeer, een ware ‘healing environment’. Je voelt dit als je er rondloopt. De partijen die dit mogelijk hebben gemaakt, komen grote eer toe.”

Eervolle opdracht 
Het project is gerealiseerd door de Bouwcombinatie Maggie’s. In deze samenwerking hebben vijf Groningse bouw- en installatiebedrijven de handen ineengeslagen om het project tot stand te brengen. Namens BAM Bouw en Techniek, Trebbe, Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf (VolkerWessels), Van Wijnen Groningen en Homij Installatietechniek, verwoordde Geert Klein Lebbink dit als; “Vanuit een buitengewoon prettige samenwerking, hebben we hier een heel bijzonder gebouw gerealiseerd. Het is een eer dat wij met elkaar het eerste Maggie’s Center van Nederland mochten realiseren.”

Healing enviroment  
Maggie’s Groningen biedt mensen die geraakt zijn door kanker, zoals (ex-)kankerpatiënten en hun naasten, een plek voor praktische, emotionele en psychosociale steun. Het concept is afkomstig uit Groot-Brittannië.  In Maggie’s Center Groningen is een omgeving gecreëerd, waarbij de architectuur een belangrijke rol speelt in het welzijn van betrokkenen; een healing environment. Het ontwerp van Marlies Rohmer is hierop gebaseerd. De adviseurs ABTWassenaar en RoyalhaskoningDHV verzorgden de uitwerking van het ontwerp in een duurzaam functioneel gebouw. De tuin rondom het Maggie’s Groningen is ontworpen door tuinarchitect Piet Oudolf.

Mogelijk door lokale steun
De financiering van Maggie’s Center Groningen is volledig vanuit sponsoring en donaties tot stand gekomen. Ook de adviseurs-, bouwers-, installateurs- en Harryvan voor het interieur hebben belangeloos of tegen kostprijs meegewerkt aan dit project. Momenteel wordt er door het team van Maggie’s Groningen gewerkt aan de inrichting en aanleg van de tuin. Maggie’s Center Groningen opent naar verwachting komend voorjaar haar deuren. 

sleuteloverdracht MaggiesCenter

Op de foto van de ondertekening van links naar rechts: Geert Klein Lebbink (Trebbe), Arnoud Gils (Van Wijnen), Wout van Vilsteren (Rottinghuis), John Ottens (BAM Bouw en Techniek), Marlies Rohmer Marlies (Rohmer Architecture & Urbanism), Frans Jaspers (Maggie’s Center)