Feestelijke mijlpaal voor woontorens The Jay en The Robin

Hoogste punt bereikt in Bajeskwartier te Amsterdam 

(bericht Bajes Kwartier Ontwikkeling C.V.) In Bajeskwartier werd gisteren het bereiken van het hoogste punt van twee woontorens gevierd. Het betreft The Jay, met 135 woningen, en The Robin, met 129 woningen, die straks ook als eerste torens met koopwoningen zullen worden opgeleverd. BAM Wonen en BAM Bouw en Techniek zullen The Jay in de zomer van 2024 en The Robin in het najaar van 2024 opleveren waarna de bewoners hun intrek kunnen nemen in deze nieuwe wijk in wording. 

Bajeskwartier

Een verdieping per week
The Jay wordt gebouwd met prefab elementen waardoor een tempo van één verdieping per week gehaald kon worden in de afgelopen maanden. In totaal betreft het 17 verdiepingen met 135 compacte 2-kamerappartementen tussen de 34 en 48m2. Inmiddels zijn bijna alle woningen, grotendeels (95%) onder de NHG grens, verkocht aan vooral starters.

The Robin is het eerste woongebouw dat in aanbouw werd genomen. Dit gebouw biedt plaats aan 129 energiezuinige appartementen ook verdeeld over 17 verdiepingen. De één- tot en met vierkamerappartementen variëren in grootte van 44 tot 113m2.

Groene stadswijk met 68 tuinen
Bajeskwartier wordt een groene en tegelijk hoogstedelijke wijk waar wonen, werken, leren, beleven, bewegen en verblijven samenkomen.

Hoge duurzaamheidsambities & 98% hergebruik materialen voormalige Bijlmerbajes
Voor heel Bajeskwartier gelden hoge duurzaamheidsambities die in alle gebouwen zijn door vertaald in het ontwerp. Denk aan zonnepanelen, gasloos, energielabel van minimaal A+, hitte bestendig en rainproof, groene daktuinen, nestkasten voor vogels en insecten en nog veel meer.

Daarnaast wordt 98% van het materiaal van de voormalige gevangenisgebouwen hergebruikt bij de bouw van de nieuwe wijk. In alle gebouwen en het openbaar gebied van Bajeskwartier worden deze circulaire materialen toegepast. Zo krijgen tralies uit de voormalige Bijlmerbajes een nieuw leven als klimrek voor planten en worden gevangenisdeuren gebruikt in de brugleuningen in het openbaar gebied.

Betrokken partijen
Bajeskwartier is een ontwikkeling van Bajes Kwartier Ontwikkeling C.V., een samenwerkingsverband van gebiedsontwikkelaar AM, AT Capital en Schröders Capital. BAM Wonen en BAM Bouw en Techniek zijn verantwoordelijk voor de bouw van The Robin en The Jay. Barcode Architects is de architect van The Robin en The Jay is een ontwerp van OMA. Homestudios is betrokken om toekomstige bewoners te helpen en te inspireren om van hun huis een thuis te maken. Dat doen ze met behulp van persoonlijke begeleiding door kundige specialisten, een handig online platform én een uniek en inspirerend experience center en met unieke producten en diensten op het gebied van onder meer keuken, sanitair en tegelwerk, binnendeuren en wand-, vloer- en trapafwerking.