BAM en iederz vieren overdracht van nieuwbouw iederz met energielabel A+++++ in Groningen

Groningen, 10 februari 2023 – Een feestelijk moment op de nieuwbouw van iederz in Groningen. BAM Bouw en Techniek – Integrale Projecten Noord draagt officieel het nieuwe gebouw, waarvan het ontwerp samen met De Unie Architecten is gemaakt, over aan iederz.

Een deel van het gebouw is begin december vervroegd in gebruik genomen door iederz, terwijl BAM de laatste werkzaamheden heeft voltooid. Deze werkzaamheden zijn inmiddels afgerond en dus heeft iederz de acceptatie ondertekend.

Duurzaamheid
Samen met iederz en de gemeente Groningen hebben we een aantal prachtige mijlpalen behaald met dit project. Het gebouw heeft namelijk het energielabel A+++++ gekregen. De energiebehoefte van het gebouw ligt laag door de hoge isolatiewaardes in de bouwschil en door het gebruik van duurzame installaties zoals zonnepanelen, warmtepompen, een gebalanceerde ventilatie en door het lage verbruik van de verlichting. Al deze componenten bij elkaar zorgen ervoor dat het gebouw zeer energiezuinig is.  

Aanvaarding Iederz
v.l.n.r. Marcel Slijkhuis (directeur vastgoedbedrijf Groningen bij Gemeente Groningen), John Ottens (directeur Integrale Projecten Noord)  en Gina Olthoff (directeur iederz).

 

Een verdubbelde SROI score
Een andere mooie prestatie binnen dit project is de verdubbeling van de SROI verplichting. Dit kon waargemaakt worden door de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op de bouwplaats, maar ook door de inzet van verschillende toeleveranciers, stagiaires en leerlingen op de bouwplaats. Daarnaast zijn ook verschillende onderdelen van het gebouw in de werkplaats van iederz gemaakt en/of voorbereid.

Succesvolle samenwerking
We zijn erg trots op dit project, op ons team en op de samenwerking met iederz, de gemeente Groningen en diens adviseurs. Voor de samenwerking met bovenstaande bouwpartners hebben we een 8+ gescoord.