Hoogste punt DSM Maastricht

Afgelopen vrijdag hebben Edge, 3W real estate, DSM en BAM Bouw en Techniek de vlag gehesen om het halen van het hoogste punt voor het nieuwe hoofdkantoor van DSM in Maastricht te vieren. Een geweldige teamprestatie van al onze collega’s, partner EQUANS en alle onderaannemers waarbij we duurzaam bouwen aan de toekomst met behoud van het verleden. Een samenwerking waar we trots op zijn!

Het nieuw, duurzaam, modern en inspirerende gebouw wordt een visuele vertaling van de cultuur van DSM en onderbouwt de hybride manier van werken van het bedrijf in een clubhuisachtige omgeving waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samenwerken. Eind 2023 moet de bouw gereed zijn.

DSM past in het ontwerp en bij de bouw van het energieneutrale kantoorpand de hoogste duurzaamheidsnormen (BREEAM) toe. De gebruikerservaring en de hybride werkprincipes van DSM vormen de basis voor het ontwerp van het nieuwe pand. Het nieuwe kantoor in Maastricht zal integraal deel uitmaken van DSM’s wereldwijde netwerk van bedrijfs- en R&D hoofdkantoren, regionale hoofdkantoren, (thuis)kantoren, en productielocaties.

Moderne en duurzame werkomgeving
De nieuwe locatie is gevestigd midden in een levendige, stedelijke omgeving in het centrum van Maastricht (Wyck), vlakbij het treinstation, hotels en andere voorzieningen. Het perceel bestaat uit twee gebouwen – een historisch monument en een bioscoop – die worden samengevoegd, gerenoveerd en opgeknapt waarmee het pand een nieuwe bestemming krijgt en nieuw leven wordt ingeblazen. Door het oude met het nieuwe te verbinden, weerspiegelt het kantoor zowel de historische wortels van het bedrijf en het moderne, inclusieve, innovatieve en purpose-led karakter van DSM.