Modernisering en verduurzaming van Dialyse Centrum Groningen van start

Op 7 april 2023 zijn de handtekeningen gezet voor de verbouwing van Dialyse Centrum Groningen (DCG), locatie Groningen. Het centrum, gevestigd op UMCG-terrein op de Healthy Ageing Campus, is toe aan modernisering. Door de jaren heen is de dialysezorg veranderd en dit stelt andere eisen aan de omgeving van de zorg. De modernisering betreft een grootschalige interne verbouwing, waarbij de bedrijfsvoering in de toekomst optimaal kan functioneren vanwege het nieuwe ontwerp.

Directeur algemene zaken DCG, Tanja Lips licht toe: “Vanuit het Dialyse Centrum Groningen zijn wij zeer blij met de verbouwing. Na afronding beschikken wij over een duurzame locatie die een wezenlijke bijdrage levert aan de groene dialyse van de toekomst. We krijgen de gelegenheid om de locatie Groningen te herinrichten volgens de eisen van de tijd, waarmee we een toekomstbestendige omgeving creëren voor patiënten en medewerkers.”

Tijdens het tekenmoment zijn de contracten getekend door de betrokken partijen, te weten Dialyse Centrum Groningen, Triade Real Estate, bouwcombinatie BAM-Trebbe en Harwig Installatietechniek.

Een innovatief dialysecentrum

DCG vindt het belangrijk dat patiënten een dialysebehandeling krijgen die aansluit op hun dagelijks leven. Dialysezorg verandert door de jaren heen, dit stelt ook andere eisen aan de omgeving van de zorg en vraagt om innovatie. Momenteel verzorgt DCG de behandeling van ruim 175 patiënten op vier locaties. De andere locaties zijn de afgelopen jaren al vernieuwd. Met de verbouwing bij het UMCG-terrein, op de Healthy Ageing Campus zijn alle locaties van DCG weer klaar voor de toekomst.

BAM Bouw en Techniek en Trebbe tekenmoment Dialyse Centrum Groningen

Het tekenmoment met v.l.n.r. Bert Bakker, werkvoorbereider bij Trebbe, René Siebring, projectmanager bij abcnova, Geert Klein Lebbink, Adjunct-directeur bij Trebbe, John Ottens, Directeur Integrale Projecten regio Noord bij BAM Bouw en Techniek, Bernhard Nederhoed, Directeur bij Harwig Installatietechniek,  Tanja Lips, bestuurder bij DCG, Annet de Vree, Manager Real Estate bij Triade, Edward van der Meer, directeur Triade en Reinold Paauw, Hoofde Service bij Trebbe. 

Geert Klein Lebbink, namens bouwcombinatie BAM-Trebbe: “De input die is opgehaald bij de mensen die dagelijks in het gebouw zorg verlenen of krijgen, verwerken we in dit project. Door die input van de gebruikers én onze jarenlange ervaring met het bouwen in, aan en om het UMCG, hebben we er het volste in vertrouwen dat we ook hier weer een optimaal resultaat met elkaar bereiken.” Volgens planning start de uitvoering in mei 2023.  

Vanuit samenwerking naar een succesvol project

De ontwerpen voor de verbouwing zijn tot stand gekomen in samenspraak met de medewerkers en een delegatie van patiënten van DCG. Ook is afgestemd met de afdeling Bouw- en Infrastructuur van het UMCG. Hierbij zijn verschillende adviseurs betrokken geweest (abcnova voor het projectmanagement, Royal HaskoningDHV voor het installatieadvies en architect Wim Hart).

Bouwcombinatie BAM-Trebbe

Bouwcombinatie BAM-Trebbe is een bundeling van kracht, kennis en expertise van BAM Bouw en Techniek en Trebbe. Gezamenlijk bouwt BAM-Trebbe aan duurzame en toekomstbestendige zorg.