BAM Bouw en Techniek en Nationale Politie starten met de verbouw van nieuw teambureau voor basisteam Groningen-Noord

Groningen, 30 juni 2023 – BAM Bouw en Techniek – Integrale Projecten Noord en Nationale Politie starten met de verbouw van het nieuwe kantoor voor basisteam Groningen-Noord.

Het gehele team onder één dak
Het basisteam is momenteel ondergebracht in twee verschillende teambureaus, aan de Korreweg en Parkallee. Om de samenwerking van het team te optimaliseren wordt het gehele team in het te verbouwen kantoor aan de Eenrumermaar gevestigd. Het nieuwe teambureau is vlakbij uitvalswegen gesitueerd en heeft een uitstekende verbinding met het openbaar vervoer, waardoor het kantoor goed bereikbaar is voor inwoners.

Teamchef Sipke Land: “Deze verbouwing is een belangrijke mijlpaal in onze voortdurende inzet om de veiligheid en het welzijn van onze gemeenschap te waarborgen en om als basisteam klaar te zijn voor de toekomst. We hebben er alles aan gedaan om een moderne en efficiënte werkomgeving te creëren. Het nieuwe politiebureau is niet zomaar een renovatie, maar eerder een transformatie. Een van de belangrijke kenmerken van dit nieuwe bureau is de toevoeging van een state-of-the-art digikamer. Dit nieuwe politiebureau zal ons in staat stellen om effectiever te opereren, misdaad te bestrijden en de veiligheid van onze burgers te waarborgen.”

Duurzame oplossingen
BAM Bouw en Techniek is verantwoordelijk voor zowel de bouwkundige als installatietechnische werkzaamheden gedurende de verbouwing van het nieuwe kantoorpand (2048 m2 BVO). De verbouwing van het nieuwe teambureau omvat een complete herinrichting van het bestaande kantoor met een opwaardering van de gevel. Ook het volledige terrein zal opnieuw worden ingericht, waarbij een deel van de huidige terreininrichting wordt hergebruikt. Op het dak komen zonnepanelen en er wordt een nieuwe, duurzame klimaatinstallatie in het kantoorpand geplaatst. Hierbij wordt deels gebruik gemaakt van de bestaande kanalisatie en aanwezige installatiestructuur boven het plafond.

Artist Impression basisteam Noord-Groningen.

Een impressie van het nieuwe teambureau door BCT Architecten

Ontwerp
Het ontwerp van het nieuwe teambureau is gemaakt door BCT architecten, Smits van Burgst is betrokken als installatieadviseur en Goudstikker de Vries is tijdens de verbouwing betrokken als constructeur.  

Planning
Maandag 19 juni jl. is een begin gemaakt met de demontage en sloop van de binneninrichting van het kantoor. De oplevering wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2024.