Uitvak Philips Stadion versterkt

BAM Bouw en Techniek - Gebouwservices Zuid heeft de opdracht gekregen om het uitvak van het Philips Stadion te verstevigen.
Eind februari had PSV besloten om de capaciteit van het uitvak te halveren naar aanleiding van een onderzoek naar de constructie van het bezoekerssegment.
 
BAM gaat het tribunedeel nu versterken met 953 op maat gemaakte stalen platen en ca 58.000 schroefjes. In samenwerking met BAM Advies & Engineering is een ingenieus legplan gemaakt. Hiermee zal het tribunesegment voldoen aan constructiebelastingen die ontstaan door simultaan en ritmisch springende supporters en is de capaciteit weer terug op het oude niveau. Daarnaast wordt onderzocht hoe de capaciteit met 200 stoelen kan worden uitgebreid.
 
BAM verwacht de werkzaamheden af te ronden voor het begin van het nieuwe voetbalseizoen.