BAM Bouw en Techniek start met de interne verbouwing Hanzehogeschool Groningen

BAM Bouw en Techniek gaat voor Hanzehogeschool Groningen de locatie Van Doorenveste, gevestigd aan het Zernikeplein 11 te Groningen, verbouwen. Dit werd gezamenlijk gevierd tijdens de eerste officiële bouwvergadering. Gedurende de verbouwing zullen een vernieuwde entreebalie, restaurant, kantoren en een symposiumruimte worden gerealiseerd. BAM Bouw en Techniek is verantwoordelijk voor zowel de bouwkundige als de installatietechnische werkzaamheden van deze verbouwing.

Van bouwteam naar realisatie
Eerder dit jaar werd BAM al geselecteerd voor het deelnemen in een bouwteamtraject tijdens de engineeringsfase. Het traject tussen bouwteam en realisatiefase is van vrij korte duur geweest, om zo te verzekeren dat de sloop van het huidige deel tijdens de schoolvakantie plaatsvindt. Na de sloopwerkzaamheden wordt de kantine, die nu op de tweede verdieping is gevestigd, naar beneden verplaatst en krijgt een plek naast de nieuwe entreebalie. Hierop volgt het tweede deel van de verbouwing, waarbij onder andere de hele tweede verdieping wordt voorzien van (kantoor)ruimtes en de luchtbehandeling in het pand een vernieuwingsslag krijgt.

Het is niet de eerste keer dat Hanzehogeschool en BAM met elkaar samenwerken. Al vanaf 2018 slaan zij de handen in één tijdens de ver- en nieuwbouw van Zernikeplein 7, die in 2022 is opgeleverd. Er wordt door beide partijen zeer positief teruggekeken op dat traject.

© DE UNIE ARCHITECTEN

Zorg voor de omgeving
Tijdens de verbouwing zal Van Doorenveste grotendeels in gebruik blijven. De werkzaamheden zullen met zorg worden uitgevoerd, zodat de dagelijkse werkzaamheden van zowel de docenten als de studenten zoals gebruikelijk door kunnen gaan. Zo wordt bijvoorbeeld tijdens de sloop een slooprobot ingezet, die ervoor zorgt dat het pand van binnen geluids- en trillingsarm wordt afgebroken.

Planning
De verbouwing zal in juli 2023 van start gaan en zal medio juni 2024 worden opgeleverd, zodat de Van Doorenveste na de zomervakantie van 2024 weer volledig in gebruik genomen kan worden.