Leerlingen geven startsein voor bouw school voor speciaal (basis)onderwijs Samen Kansrijk

Drachten - Op 19 juli gaven leerlingen van It Heechhôf, Sjalom, Kleurryk, De Saffier en Kentalis de Skelp op feestelijke wijze het officiële startsein voor de bouw van hun nieuwe school aan de Noorderhogeweg in Drachten. Zij deden dat samen met Pieter van der Zwan, wethouder gemeente Smallingerland en Yvonne Beishuizen, voorzitter College van Bestuur RENN4.  

Leerlingen zetten op de bouwplaats hun ‘handtekening’ op een heipaal en met een druk op de knop werd de heipaal door BAM Bouw en Techniek vereeuwigd in de grond. Het markeert een mooi moment: de start van de bouw van het project Samen Kansrijk waarin de scholen voor speciaal onderwijs in Drachten, onder één dak gaan.  

Tijdens de bouw sieren spandoeken de bouwhekken waarop kleurrijke kunstwerken,  gemaakt door de leerlingen van de vijf verschillende scholen, te zien zijn. De genodigden die bij de officiële starthandeling waren, bekeken het werk samen met de leerlingen en maakten er onder het genot van taart en ijs een echt feest van! 

BAM Bouw en Techniek is verantwoordelijk voor zowel de bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden. Het ontwerp van Samen Kansrijk is gemaakt door architectenbureau DP6 architectuurstudio. Naar verwachting zullen de leerlingen vanaf januari 2025 onderwijs krijgen in hun nieuwe onderkomen. 

Samen Kansrijk Drachten - DP6 architectuurstudio

Samen Kansrijk Drachten - DP6 architectuurstudio

Samen Kansrijk is een bestuurlijke samenwerking van RENN4 (De Saffier), SO Fryslân (Kleurryk) en Adenium (It Heechhôf, Sjalom). De Skelp trekt ook in het nieuwe gebouw, maar blijft onder het bestuur van Kentalis. De scholen werken met elkaar toe naar één gespecialiseerde onderwijsvoorziening voor leerlingen in het speciaal (basis)onderwijs Drachten. Doel is om professioneel onderwijs te bieden in een veilige omgeving aan kleine groepen leerlingen met vergelijkbare onderwijsbehoeften. Samen Kansrijk biedt een ononderbroken leerlijn voor leerlingen tussen de 4 en 14 jaar, zodat ze op één vertrouwde plek op kunnen opgroeien en ontwikkelen.  

Beelden © Sieta Stel Fotografie