Hoogste punt feestelijke mijlpaal 288 woningen en nieuwe kantoorruimte Berghaus Amsterdam

Op het project Berghaus in Amsterdam is het bereiken van het hoogste punt gevierd. Het voormalige kantoorgebouw Berghaus Plaza wordt herontwikkeld tot een totaalconcept van wonen, werken en leven. Twee woontorens bovenop het nieuwe duurzame gebouw creëren ruimte voor 288 nieuwe woningen, terwijl een derde toren voor 21.600 vierkante meter kantoorruimte zorgt. Samen met vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter hebben BAM Bouw en Techniek en BAM Wonen feestelijke stil gestaan bij het bereiken van het hoogste punt.

Berghaus Hoogste Punt

“In deze uitdagende tijden is een hoogte punt moment extra bijzonder. We zijn verheugd en trots dat we met de herontwikkeling van Berghaus een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van dit gebied en de stad door de toevoeging van kwalitatief hoogwaardige kantoren en woningen”, aldus Marnix Beudeker, ontwikkelaar bij Boelens de Gruyter. 

“Wij zijn trots op het tot heden bereikte resultaat en hebben veel waardering voor de wijze waarop alle partijen, met respect voor elkaar en voor de omgeving, samenwerken aan Berghaus. We realiseren hier een architectonisch hoogstandje, dat bijzonder veel werkplezier geeft voor alle betrokkenen”, aldus Henk Dilweg, directeur speciale projecten bij BAM Wonen.

Door de combinatie van wonen en werken met winkels, restaurants en bars wordt een nieuw levendig centrum toegevoegd. Met de BREEAM Excellent ambitie is het ons doel een unieke gezonde werk- en leefomgeving te creëren. Alle woningen worden duurzaam ontwikkeld en voldoen aan de laatste BENG-eisen. 

Berghaus Hoogste Punt

De ontwikkeling van Berghaus valt samen met de herontwikkeling van de naastgelegen kantoorgebouw OKU Office en woningontwikkeling OKU House. Het ontwerp van het stedenbouwkundig plan is afkomstig van KCAP Architects & Planners. Architecten HEYLIGERS Architects en MVSA Architects zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van Berghaus. BAM Wonen en BAM Bouw en Techniek zijn samen verantwoordelijk voor de realisatie van het project. Het geheel ligt op enkele minuten loopafstand van trein- en metrostation Amsterdam Lelylaan, naast de ringweg A10 en dichtbij het centrum van Amsterdam. Wonen en werken gaan er uitstekend samen en met deze bijzondere herontwikkeling krijgen beide een belangrijke impuls. Berghaus wordt opgeleverd in het eerste kwartaal van 2025.