UMCG neemt vernieuwd en duurzaam multifunctioneel centrum in gebruik

Bouwcombinatie BAM | Trebbe heeft in opdracht van het UMCG het Multifunctioneel Vergader, Werk & Onderwijs Centrum (MVC) verbouwd naar een modern en duurzaam kantoor- en onderwijscentrum. Na een bouwtijd van acht maanden leverde de bouwcombinatie het vernieuwde MVC op 9 april op en woensdag 15 mei is het MVC feestelijk geopend. 

Op de foto: de heer Geert Klein Lebbink (Trebbe) spreekt namens de bouwcombinatie de genodigden toe. Fotografie: Digna ten Napel

 

Nieuwbouw en grootschalige verbouwingen
De verbouw van het MVC, gelegen naast de inrit van Parkeergarage Noord, is onderdeel van ‘UMCG Bouwt 2035’. UMCG Bouwt 2035 is een meerjarenplan dat nieuwbouw en diverse grootschalige verbouwingen omhelst om het UMCG van de toekomst te bouwen. De bouwcombinatie BAM | Trebbe is nauw betrokken bij meerdere werken binnen dit omvangrijke project. Geert Klein Lebbink, namens de bouwcombinatie, is trots op de opening. “We zijn blij dat we als bouwcombinatie ook met de verbouw van het MVC een bijdrage aan het grootschalige plan UMCG Bouwt 2035 hebben geleverd. We kijken trots op terug op het werk dat verzet is, het is prachtig geworden.”

Onderwijs, vergaderen en werken
Het MVC is een ontmoetingsplek geworden met meerdere functionaliteiten: van werken, vergaderen en overleggen tot colleges, onderzoek en creatie. In het bestaande pand van het MVC heeft de bouwcombinatie de derde, vierde en vijfde verdieping volledig gestript. De verdiepingen hieronder bleven tijdens de bouw in gebruik. Op de derde verdieping zijn ruimtes gerealiseerd voor onderwijs en vergaderingen. Op de overige twee verdiepingen bevinden zich kantoren. Bouwcombinatie BAM | Trebbe was eindverantwoordelijk voor zowel de installatietechnische als de bouwkundige werkzaamheden.

Flexibel en toekomstgericht
Eén van de uitgangspunten van het te verbouwen MVC was om een flexibel kantoorconcept te creëren. Om dit te realiseren zijn onder andere plug-and-play werkplekken gemaakt, bij dergelijke werkplekken zijn verlichting, data en voedingen vrij indeelbaar. Er zijn nieuwe uitneembare systeemplafonds aangebracht met een lichtplan voorzien van LED-verlichting zodat diverse kantoorinvullingen realiseerbaar zijn én installatiecomponenten gemakkelijk te bereiken zijn. Daarnaast is de technische ruimte verplaatst van de vierde verdieping naar het dak en voorzien van nieuwe energiezuinige installaties.