Digitaal opleveren

De oplevering van een gebouw aan een eindgebruiker is altijd een spannend moment. Vlak voor oplevering zijn er meestal nog wel een paar punten die voor oplevering opgelost moeten worden. Denk aan een stopcontact dat niet afgewerkt is, een plafondplaat die beschadigd is en dergelijk. In het verleden gaf dit altijd een veelvoud aan papierwerk en formulieren die met verschillende interne medewerkers of onderaannemers overlegd diende te worden.

Met de komst van de smartphones en tablets op de bouwplaats is het maken van foto’s van dergelijke punten al een stuk eenvoudiger geworden. Maar waarom dan niet het hele proces digitaliseren? Dat is nu precies wat BAM Advies & Engineering met behulp van snagR doet. Niet alleen voor intern gebruik, maar ook voor de externe onderaannemers en andere bouwbedrijven is de digitale samenwerking met snagR beschikbaar.

Het digitale proces met snagR vervangt omslachtige en foutgevoelige papierwerk, doordat medewerkers tijdens de inspectie direct een rapport invullen en delen met de betrokken partijen. Ook kan men een foto maken en wordt de locatie van het gebrek op de tekeningen aangegeven. Daardoor blijven de formulieren, opleverpunten en foto’s keurig bij elkaar en voor iedereen direct opvraagbaar. Het resultaat is een effectieve manier van omgaan met  inspecties en opleveringen. Niet alleen werkt het sneller en efficiënter, er kan ook geen misverstand meer bestaan over de exacte locatie of aard van het gebrek.

 

Meer informatie over digitaal opleveren?

Mail naar: digitaalopleveren@bam.nl