BAM FM actueel

19 juni 2020
Symbolische start bouw nieuwe bestralingsbunker

(Perbericht Isala:) Zwolle, 18 juni 2020 - Donderdag werd een symbolische start gemaakt met de bouw van de bunker waar in maart volgend jaar de Gamma Knife komt te staan. Op het parkeerterrein naast het gebouw van Radiotherapie zetten radiotherapeut-oncologen Erwin Wiegman en Hanneke Vos en neurochirurgen Dharmin Nanda, en Wimar van den Brink de eerste schep in de grond.

25 mei 2020

(Bericht Isala:) Met steeds minder COVID-zorg, gaan nu ook de controlerondes van de medische gassen op afdelingen terug naar normaal. ​Maar niet zonder even stil te staan bij de bijzondere prestatie die de collega’s van BAM hiervoor de afgelopen weken hebben geleverd. Jan-Martijn Bijker van BAM FM nam namens het team een bloemetje van Isala in ontvangst. 

24 februari 2020

BAM FM, de facilitaire dienstverlener van BAM Bouw en Techniek, is een van de partners van het internationale congres World Workplace Europe (WWE). WWE wordt georganiseerd door de International Facility Management Association (IFMA) en beroepsvereniging Facility Management Nederland (FMN). Van 18 tot en met 20 maart 2020 vindt de vierde editie van WWE plaats in Amsterdam. Voorgaande edities waren in Stockholm, Barcelona en eveneens Amsterdam.

28 januari 2020

‘Als exploitatiemanager ben ik integraal verantwoordelijk voor de Samenwerkingsovereenkomst met Isala Zwolle’, zegt Marc Boogmans over zijn functie bij BAM Bouw en Techniek - FM Services. ‘FM Services richt zich op meer complexe en grotere exploitaties die veelal vragen om een vaste bezetting en gericht zijn op duurzame samenwerkingen.’

20 december 2019

BAM FM is een van de founders van het internationale event ‘World Workplace Europe’. Van 18 tot en met 20 maart 2020 vindt in Amsterdam de tweede editie plaats met als thema Future for Facilities. World Workplace Europe laat u kennismaken met nieuwe, wereldwijde ideeën en technologieën die van invloed zijn op de Europese én Nederlandse FM-branche.

25 juli 2019
BAM rijdt elektrische bedrijfswagen eVito

Zwolle, 25 juli 2019 – BAM heeft vrijdag 19 juli een volledig elektrische Mercedes-Benz eVito in gebruik genomen, die wordt ingezet bij het preventief en integraal onderhoud dat BAM FM verzorgt voor de locaties van ziekenhuis Isala in Zwolle en Kampen. De inzet van elektrische bedrijfswagens vloeit voort uit de doelstelling van BAM om in 2020 haar CO2-uitstoot met 25 procent te verminderen. De eVito betekent een besparing van circa 4,4 ton CO2 per jaar.

15 maart 2019

Eindhoven, 15 maart 2019. Eric van den Einden, directeur-bestuurder van Woonveste, Frans Fonteijn, directeur zuid bij BAM Wonen en Frank Jansen, Manager Commercie & Projecten van BAM FM hebben een overeenkomst getekend voor het onderhoud van 64 nul-op-de-meter(NOM)woningen die worden gerealiseerd in twee projecten in Vlijmen en Helvoirt. BAM Wonen levert deze twee projecten dit jaar op in opdracht van Woonveste. Na oplevering neemt BAM FM het onderhoud voor de NOM-woningen de komende 50 jaar voor haar rekening.

27 september 2018

Uiterlijk in 2040 zijn de belangrijkste overheidsgebouwen in het centrumgebied van Den Haag klimaatneutraal. Dat is het doel van de Green Citydeal EnergieRijk Den Haag die op donderdag 27 september 2018 door staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, gedeputeerde Baljeu van de provincie Zuid-Holland en wethouder Van Tongeren van de gemeente Den Haag is ondertekend. De drie bestuurders zetten hiermee hun handtekening onder deze ambitieuze afspraak.

 

2 juli 2018

Het Zaans Medisch Centrum is in 2017 in gebruik genomen. Diverse BAM-partijen hebben, vanuit een integrale benadering, een bijdrage geleverd aan het ontwerp en tijdens de realisatie. Na oplevering is BAM FM 25 jaar verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud, schoonmaak en levering van energie in de exploitatiefase.

13 juni 2018

BAM FM is voor de komende 40 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van 39 NOM-huurwoningen van woningcorporatie GroenWest te Woerden. Dat betekent enerzijds het onderhouden van de zonnepanelen, de energiemodule – met o.a. warmtepomp en warmte-terug-wininstallatie – en de thermische schil. En anderzijds dat BAM FM garant staat voor de energieprestatie van deze woningen.

7 juni 2018
De Grote Zaal van Rijnstraat 8 waar het plenaire deel van de PPS Conventie 2018 plaatsvond

Op woensdag 30 mei 2018 heeft PPS Netwerk Nederland haar zesde PPS Conventie gehouden in Rijnstraat 8. Met meer dan 200 aanwezigen uit het publieke en private domein is de conventie volledig bezet. Het hoofdthema is hoe de wetenschap, overheid en het bedrijfsleven concreet kunnen helpen om partijen rond grote opgaven beter samen te laten werken.

31 mei 2018

Utrecht, mei 2018 – Rijkswaterstaat (RWS) en BAM hebben een overeenkomst gesloten voor langjarig beheer en onderhoud van terreinen, vuurtorens en de verkeerscentrales in regio Noord. De zesjarige overeenkomst is een uitbreiding van een eerder contract voor districtskantoren, zoutloodsen, opslagruimten, dienstwoningen en steunpunten, dat in 2012 door BAM FM is verworven.

28 mei 2018

Vooraanstaande partijen in het facilitaire vakgebied hebben op 24 mei bij de Volksbank in Utrecht het platform Next Level Facility Management gelanceerd. Het platform heeft als doel om vooruitstrevende FM-organisaties en de wetenschap te verbinden om samen de ontwikkeling te maken naar een nieuwe vorm van samenwerking op facilitair gebied.

7 maart 2018
Christian Frisart

Publiek en privaat zijn twee verschillende werelden. Vaak zijn er behoorlijk verschillende belangen en doelstellingen, maar voor een succesvolle realisatie van allerhande maatschappelijke vraagstukken (o.a. Energie, Mobiliteit en Veiligheid) dient er hoe dan ook goed samengewerkt te worden tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Een goede 'click' is belangrijk maar met name het begrijpen wat de samenwerkingspartner beweegt en welke belangen en processen er spelen binnen zijn/haar organisatie is essentieel.

In de wereld van nu, waarbij technologieën zich razendsnel ontwikkelen en de duurzaamheidsambities alsmaar groter worden is een goede samenwerking inmiddels geen ‘nice to have’ vaardigheid meer maar een ‘need to have’. Snelle flexibele oplossingen zijn vereist, waarbij we van een focus op product- naar een focus op relatie gaan. 

In een interview met Christian Frisart (BAM FM) geeft hij zijn visie op samenwerking in de publieke/private sector. Klik hier om verder te lezen.

10 november 2017

Koninklijke BAM Groep gaat samenwerken met DAQRI, het toonaangevende professionele bedrijf voor augmented reality (AR) -technologie en AR-pionier met het hoofdkantoor in Los Angeles.

11 oktober 2017

Tilburg, 11 oktober - Gemeente Tilburg en BAM FM sluiten een contract voor het integraal meerjarig beheer en onderhoud van de vastgoedportefeuille van de gemeente Tilburg. Door het sluiten van dit contract is de eerste stap gezet in de ontwikkeling van een langdurig partnership. Een partnership waarin de relatie beheer en onderhoud én het verduurzamen van het vastgoed integraal wordt vormgegeven met als doel een zo optimaal mogelijke gebouwexploitatie.

15 mei 2017

Per 15 mei 2017 wijzigen wij de naam ‘BAM Accommodatie Asset Management’ naar ‘BAM FM’. Een verandering waarachter een grote ambitie schuilt. 

22 februari 2017

Eind oktober vorig jaar heeft het BIM Center van BAM Advies en Engineering, onderdeel van BAM Bouw en Techniek, de eerste tests met de Microsoft HoloLens uitgevoerd op het project Trappenburch in Utrecht. Dit heeft geleid tot veel positieve reacties uit de eigen organisatie en ver daar buiten. Collega’s Nico en Dinus, die de eer hadden aan deze tests mee te werken, zijn inmiddels wereldberoemd in heel Nederland.

24 januari 2017

Eind oktober ondertekenden Hago Zorg en BAM FM een samenwerkingsovereenkomst voor de komende vijf jaar, met optie voor nog tweemaal vijf jaar. Met het officieel ondertekenen van deze overeenkomst bekrachtigen alle partijen de samenwerking die vanaf 16 september gestart is.

9 januari 2017

(Nieuwsbericht Rijksvastgoedbedrijf:) Den Haag, 6 januari 2017 - De verbouwing van het gebouw aan de Rijnstraat 8 in Den Haag tot flexibel rijkskantoor is afgerond. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het zogenaamde beschikbaarheidscertificaat afgegeven aan bouwconsortium Poort Centraal. De bouwers zijn klaar, nu is het tijd om het gebouw verder in te richten en bijvoorbeeld de ict-voorzieningen te installeren. De nieuwe gebruikers kunnen het gebouw in de zomer betrekken.

Pagina's