Diensten

Ontwikkelen

Hoe kun je op een slimme manier de brandveiligheid vergroten? Met onze innovatieve producten leveren we daar een bijdrage aan. We zoeken naar oplossingen die effectief, functioneel en betaalbaar zijn. Een voorbeeld is de nieuwe waterleidingsprinkler, die woningen een stuk veiliger maakt bij brand.

 • Advies op maat
  Preventie van brand staat centraal in onze adviezen. Elke situatie is anders, elke situatie biedt unieke mogelijkheden voor brandbeveiliging. Bijvoorbeeld door handig voort te bouwen op bestaande systemen. Dat doen we in nauw overleg met u. Want een goed advies begint altijd met zorgvuldig luisteren en kijken.
 • Engineering
  Uw wensen en die van de eindgebruikers van het gebouw vormen het uitgangspunt bij onze technische uitwerking van de systemen. De oplossingen moeten perfect aansluiten bij uw processen en de risico’s die daarbij horen. Met een slimme engineering en een scherpe planning zorgen we ervoor dat processen niet verstoord worden.
 • Risico-inventarisatie
  Risico’s blijven beheersbaar als je ze in een vroeg stadium in kaart brengt. Dus niet als de werkzaamheden al zijn gestart, maar bij het ontwikkelen van ideeën. Een grondige risico-inventarisatie vormt dan ook een vast onderdeel van onze engineering.
 • Programma van eisen
  Natuurlijk wilt u weten waar u aan toe bent. Het uitgangspuntendocument biedt duidelijkheid. Het bevat gegevens over de kenmerken van het gebouw, de veiligheidsrisico’s en het gewenste niveau van brandveiligheid. Ook beschrijven we welke installaties en systemen we zullen realiseren.

Realiseren

 • Ontwerp en installatie complete brandbeveiligingssystemen
  In de realisatiefase worden uw wensen werkelijkheid. Wij sluiten naadloos aan bij uw wensen, het ontwerp en de uitgangspunten. Want in deze fase wilt u liever geen verrassingen.
 • Detectie- en alarmeringssystemen die perfect passen bij uw gebouw
  Vakmanschap, een helder ontwerp en een uitgekiend plan van aanpak garanderen detectie- en alarmeringssystemen van optimale kwaliteit. Afspraak is afspraak, dus altijd op tijd geleverd.
 • Montage en inwerkingstellen geavanceerdere brandblussystemen
  U kunt rekenen op een goede nazorg. Medewerkers krijgen een duidelijke instructie over de bediening en het onderhoud van onze brandblussystemen. Dat is standaard service bij de inbedrijfstelling van de systemen. We zorgen dat het werkt.

Beheren

 • Inspecties
  We willen graag dat uw brandbeveiligingssysteem jarenlang goed blijft werken. Als erkend installateur kunnen wij uw systemen inspecteren. Daarnaast kunt u met een eenvoudige periodieke check heel goed zelf uw systeem goed in de gaten houden. Graag maken we hier met u afspraken over.
 • Periodiek onderhoud
  Laat u uw brandbeveiligingssystemen onderhouden, dan weet u zeker dat alles goed functioneert bij brand. Soms is periodiek onderhoud zelfs wettelijk verplicht. BAM Techniek - Fire Protection kan uw systemen voor u beheren en onderhouden. Maar u kunt er ook voor kiezen om een deel van deze werkzaamheden zelf te doen.
 • 24-uurs storingsdienst
  Heeft u een storing? Onze storingsdienst is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar. Na uw melding komt een storingsmonteur langs om de storing te verhelpen.