Onze planning

Begin oktober 2018 zijn wij gestart met de ruwbouw door het aanbrengen van de funderingspalen. Nadat de palen zijn aangebracht worden in de onderbouw de funderingspoeren, balken en vloer gemaakt. Begin 2019 zullen we starten met het 'opgaande' werk en plaatsen we de kenmerkende stalen X-frames in het open atrium. Hierna begint het cyclische ruwbouwproces waarin het plaatsen van geprefabriceerde betonnen wanden, kolommen en vloeren afgesloten wordt met het storten van de vloer. Dit zal zich herhalen tot het hoogste punt is bereikt. Volgens verwachting zal het hoogste punt medio juli 2019 zijn bereikt.

Aansluitend aan de ruwbouw zal de gevel worden aangebracht en wordt het gebouw wind- en waterdicht afgesloten middels het aanbrengen van de dakbedekking en het plaatsen van de glazen atriumkap.

Nadat het gebouw wind- en waterdicht is gemaakt beginnen de werkzaamheden van de afbouw. Het aanbrengen van primaire installaties, binnenwanden, plafonds en vloerbedekking volgen elkaar dan snel op. Januari 2020 zal er worden aangevangen met testen en inregelen van alle installaties en voorzieningen. Het gebouw functioneert dan optimaal ten tijde van de oplevering in april 2020.

Het ontwerp van Canon Production Printing

Het ontwerp van Canon Production Printing

Mijlpalen

  • Oktober 2018, start funderingspalen
  • December 2018, afronden ruwbouw werkzaamheden tot en met begane grond
  • Januari 2019, plaatsen stalen X-frames
  • Juli 2019, bereiken hoogste punt
  • Augustus 2019, wind- en waterdicht
  • Januari 2020, start testen en inregelen
  • April 2020, eindoplevering

Uitgelicht

Op 5 december 2018 is het eerste deel van de begane grondvloer van het nieuwe hoofdkantoor gestort. De stort van 320M3 beton is onder prima weercondities uitgevoerd. In week 51 zal het tweede deel volgen, waarna snel zal worden begonnen met het opgaande werk. Het aanbrengen van prefab elementen voor wanden en kolommen.

Nieuwbouw hoofdkantoor Canon Production Printing, Venlo

Nieuwbouw hoofdkantoor Canon Production Printing, Venlo