Professioneel onderhoud in de zorg ... een bijzondere dynamiek

Het kan iedere dag een beetje beter. Een credo dat bijna overal van toepassing is. Vanuit dat standpunt richten wij onze werkzaamheden voor uw zorginstelling dan ook in. Door nieuwe technieken te ontwikkelen en methodieken te optimaliseren zodat u de beste healing environment kunt bieden. Een omgeving waar mensen, medewerkers, cliënten, patiënten en bezoekers zich goed en ook steeds beter voelen.

Het mooie van onderhoud voor de zorg is dat je niet alleen met stenen, licht, lucht en techniek bezig bent. Zorg gaat om mensen. Het onderhoud in de zorg is dan ook niet te vergelijken met dat in een kantooromgeving. Wij geven onze opdrachtgevers informatie die ogenschijnlijk minder met onderhoud te maken heeft, maar wel bijdraagt aan een gezondere exploitatie. Zo bepalen wij bijvoorbeeld of de ruimtebezetting optimaler of verlichting slimmer kan. Onze input voor het Zaans Medisch Centrum, waar we konden aantonen dat alternatieven meer comfort én een lagere energierekening opleverden, is daar een mooi voorbeeld van. Zo'n investering verdient zich terug. Dit zit er bij ons in, want goed luisteren, kijken en vertalen naar haalbare oplossingen, hoort bij ons werk.

Beheer op afstand

Waar wij ook tijd in steken is Beheer op Afstand. Bepaalde storingen kun je op afstand prima oplossen en zelfs zien aankomen. De klant merkt er zelfs niets van, omdat je de storing voor bent en door het op afstand oplossen beperken wij verstoringen van het primaire klantproces. Preventief onderhoud op een innovatieve manier geeft ons meer tijd voor innovaties, en de opdrachtgever meer ruimte voor zijn/haar corebusiness; het ongestoord verlenen van zorg.

Meer zorg door minder zorg

Onze mensen besteden veel tijd aan het reduceren van uren en daarmee van de kosten voor de zorginstelling. Wij nemen onze opdrachtgevers veel uit handen, waardoor de zorginstelling meer tijd heeft voor meer zorgverlening. Daar gaan we ver in, ook managementtechnisch. Een contract gaat over dienstverlening, dus als het kan, moet het ook economisch voordeliger. In de kern zit het in de extra's die we onze opdrachtgevers willen en kunnen bieden. Extra's, die ten goede komen aan hún klanten. Onze rapportages met een technisch karakter bevatten daarom ook vaak verschillende verbetervoorstellen. Het moet immers iedere dag een beetje beter. En dat lukt, omdat wij ons continu in onze opdrachtgevers én hun klanten verdiepen.

'Stel je voor dat je als ouder je kind in het ziekenhuis moet achterlaten. Dan wil je toch dat die omgeving aan alle kanten veilig en comfortabel is? Daar doen wij het dus voor'

'Wij hebben geen standaardbenadering voor onderhoud. Wij kijken altijd of een oplossing wel de beste is, of het toch nog beter kan… of anders.