Koninklijke BAM Groep

Koninklijke BAM Groep nv ontwerpt, bouwt en onderhoudt hoogwaardige, duurzame gebouwen, woningen, en infrastructuur voor opdrachtgevers in de publieke en private sector. 

BAM is een van de weinige grote bedrijven die wetenschappelijk onderbouwde doelen (‘science-based targets’) hebben gesteld om de CO2-voetafdruk van de eigen activiteiten in 2030 met 50 procent te verminderen ten opzichte van 2015. De onderneming zet zich in om de positie op de jaarlijkse Climate Change A List van CDP te behouden. Deze ambitie is uiteengezet in de strategie van BAM voor 2021-2023, getiteld ‘Building a sustainable tomorrow’, die tevens tot doel heeft medewerkers veilig en uitdagend werk te bieden en aandeelhouders een aantrekkelijk rendement.

Met de laatste innovaties in de bouw dragen onze 15.000 medewerkers bij aan het verminderen van de CO2-voetafdruk van de gebouwde omgeving, daarbij meer welzijn en maatschappelijke waarde realiserend voor de samenleving die wij van dienst zijn. De Groep, met jaarlijkse opbrengsten van circa € 7 miljard, ondersteunt opdrachtgevers via twee divisies (Nederland en het Verenigd Koninkrijk en Ierland) en pps-activiteiten.

Koninklijke BAM Groep nv is genoteerd aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam.

Website Koninklijke BAM Groep

 

BAM-Organisational-structure-2022-October.png

Nederland

Divisie Nederland omvat vier bedrijfssegmenten: BAM Bouw en Techniek, BAM Residential, BAM Specials en BAM Infra Nederland.

BAM Bouw en Techniek richt zich op de commerciële en technische ontwikkeling, voorbereiding en realisatie van utiliteitsbouwprojecten. BAM Bouw en Techniek biedt tevens uitgebreide dienstverlening op het gebied van installatietechniek. BAM Bouw en Techniek levert huisvestingsoplossingen die flexibel zijn in functie, ruimte en gebruik. Dit zorgt ervoor dat gebouwen en technische installaties zijn voorbereid op de veranderende functie en techniek van de toekomst.

AMBAM Wonen en Homestudios maken deel uit van BAM Residential, dat de activiteiten verenigt voor gebieds- en vastgoedontwikkeling, woningbouw, verduurzaming en renovatie van bestaande woningen en persoonlijke begeleiding van bewoners om van hun huis een thuis te maken.

In BAM Specials komen vele innovatieve en specialistische activiteiten op het vlak van bouw en vastgoed samen. De activiteiten zijn vooral gericht op ontwikkelingen op het gebied van digitaal ontwerp en digital engineering, industrialisatie, circulariteit, modulair bouwen, energietransitie en nieuwe technologieën De onderneming omvat de business units BAM Telecom, BAM Energie & Water, BAM Energy Systems, BAM Modulair, BAM MaterieelBAM IndustrieInterflowSchakel & SchraleBouwbedrijf Penningsb.Home en Houtindustrie Stam & Landman/Gevelelementen Noord-Holland. 

BAM Infra Nederland kent een platte organisatiestructuur met vier business units. BAM Infra Multidisciplinaire Contracten is verantwoordelijk voor omvangrijke infraprojecten. Via BAM Infra Regionaal worden de lokale markten bediend. BAM Infra OV biedt een compleet dienstenpakket voor spoorinfrastructuur: van engineering tot aanleg en onderhoud van spoorverbindingen. Ingenieursbureau BAM Infraconsult bundelt alle kennis en is internationaal actief. Het hoofdkantoor is gevestigd in Gouda en de werkmaatschappij beschikt over een uitgebreid netwerk van vestigingen.