Beheer en onderhoud Johan Cruijff ArenA, Amsterdam

Na de oplevering van het stadion in 1995 kreeg BAM opdracht voor het beheer, het onderhoud en de renovaties van de Johan Cruijff ArenA. De Johan Cruijff ArenA is een iconisch gebouw in Amsterdam Zuidoost waar niet alleen Ajax zijn thuiswedstrijden speelt, maar waar ook regelmatig diverse evenementen plaatsvinden, zoals concerten, congressen (in de verhuurbare ruimtes), wedstrijden van het Nederlands Elftal en andere sportevenementen.

De Johan Cruijff ArenA heeft als ambitie het meest innovatieve stadion ter wereld te zijn en te blijven. Zij zijn koploper in nieuwe technologieën en passen deze regelmatig toe. Denk hierbij aan de unieke megabatterij, een samenwerkingsproject tussen de ArenA, BAM, The Mobility House, Eaton en Nissan. Daarnaast loopt er een continu traject voor voorspelbaar onderhoud, in samenwerking met Honeywell. Door de ambities van de ArenA starten er regelmatig nieuwe trajecten op. Zo is BAM op dit moment aan het onderzoeken hoe we de duurzaamheid binnen de ArenA naar een hoger niveau kunnen tillen.

Dagelijks zijn wij aanwezig met een team van 15 à 20 personen voor het Beheer en Onderhoud van de ArenA. Dit betreft zowel elektrotechnische, werktuigbouwkundige, brandmeldinstallatie als bouwkundige werkzaamheden. Tijdens de diverse evenementen zijn er altijd drie collega's van BAM Bouw en Techniek - Regio Midden aanwezig die de storingsdienst draaien. Het contract is direct gestart na oplevering in 1995 en loopt in ieder geval door tot 2027. De klant weet ons te vinden voor grote en kleine werkzaamheden. Denk hierbij aan het ophangen van een lampje tot een complete verbouwing van een verdieping. Het laatste grote project was de verplaatsing van de controleroom van de Westkant naar de Oostkant van het stadion.

Projectdetails


Opdrachtgever
Johan Cruijff ArenA, Amsterdam


Contractperiode
1995 - 2027


 

Delen

Meer afbeeldingen