Bouw en verbouw Hotfloor UMCG, Groningen

In opdracht van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) wordt in het hart van het ziekenhuis de zogenaamde Hotfloor verbouwd en uitgebreid. BAM Bouw en Techniek realiseert in combinatie met Trebbe en ENQUANS een nieuw Centrum Acute Zorg (CAZ), traumakamers en een nieuwe afdeling Neonatologie.

De Hotfloor, die voornamelijk acute en geplande zorg biedt aan patiënten, was na vele jaren toe aan een vernieuwbouwslag om goed te blijven functioneren en voorbereid te zijn op de toekomst. De verbouw is ingegeven om het bedrijfshart van het ziekenhuis opnieuw qua logistiek op een logische wijze op elkaar af te stemmen.

De werkzaamheden vinden plaats over een drietal verdiepingen: de kelder, de begane grond en de 3e verdieping en bestaan uit:

  • het verwijderen van het bestaande inbouwpakket;
  • het zeker stellen van bestaande installaties en eventueel omzetten;
  • het opnieuw inrichten van de gecreëerde ruimten (Traumakamers, CAZ afdeling, CDU afdeling, Neonatologie afdeling)

De verbouwing vindt plaats in het centrum van het ziekenhuis en raakt dus direct de dagelijkse bedrijfsvoering van het ziekenhuis. Het is ons doel en uitdaging om de overlast tot een minimum te beperken voor alle andere afdelingen in het gebouw. Goede communicatie en tijdig informeren van de specialisten, de patiënten en bezoekers is daarbij erg belangrijk.

Er wordt volop gewerkt aan het Centrum Acute Zorg (CAZ) en de nieuwe afdeling Neonatologie. Benieuwd wat daar allemaal bij komt kijken? Start dan de video.

Verbouw Hotfloor UMCG Groningen

Projectdetails


Opdrachtgever
Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)


Architect
EGM


Constructeur
abtWassenaar


Adviseur
Valstar / RHDHV


Bouwperiode
Ongeveer 2 jaar


Opleverdatum
1e deel rond oktober 2021
2e deel eind 2021
3e deel april 2022
4e deel eind 2022


Delen

Meer afbeeldingen