Commerciele ontwikkeling en realisatie kantorencomplex Vijverkwartier, Leiden

Binnen de CV Vijverkwartier heeft BAM Utiliteitsbouw de commerciele ontwikkeling en realisatie ter hand genomen van het grootschalige kantorenproject Vijverkwartier aan de Plesmanlaan te Leiden. Op basis van het gemeentelijkstedenbouwkkundig programma van eisen heeft R4a Architecten een structuur van gebouw neergelegd met een gelijke architectonische ondertoon en uitwerking. Van de vier haaks op de Plesmanlaan gesitueerde bouwmassa's zijn er inmiddels drie gerealiseerd.

Maatpak

Voor Heerema Marine Contractors is een 'maatpak' van 12.350 m2 bvo uitgewerkt in de vorm van een H in negen bouwlagen op een tweelaagse parkeergarage. De ligging aan de fraaie vijverpartij met steiger en terras draagt bij an het maritieme karakter van Heerema. De dragende geels inclusief het markante metselwerk compleet met kozijnen en de 14,4 meter overspannende vloeren zijn geheel in prefab opgetrokken, wat bijdroeg aan de hoge bouwsnelheid van anderhalf jaar.

Met Heerema is een tienjarig huurcontract gesloten. Het project is verkocht aan RABO Vastgoed en ondergebracht in een vastgoed cv. De oplevering inclusief de kantoorinrichting vond plaats in het voorjaar van 2005.

Het naastliggende gebouw is turnkey ontwikkeld en geleverd aan notaris- en advocatenkantoor TeekensKarstens. Dit gebouw van 3.670 m2 bvo is zeven bouwlagen hoog met een overbouwde parkeervoorziening en is opgeleverd in juni 2006.