Dar es Salaam Tanzania International Airport

De nieuwe Terminal 3 voor Julius Nyerere International Airport is een modern gebouw verdeeld in twee fasen. De bouw van fase 1 start begin 2014 en heeft een capaciteit van drie-en-een-half miljoen jaarlijkse passagiers. Fase 2 vergroot de capaciteit van terminal drie naar zes miljoen passagiers per jaar. Vanwege de functionaliteit bestaat het ontwerp uit grote overspanningen. De hoogte en de grote hoeveelheid glas  versterken het 'luchtige' karakter van de terminal.

Voor dit Design & Build project van BAM International en BAM Nuttal is BAM Advies & Engineering voor zowel fase 1 als 2 verantwoordelijk voor het ontwerp en de engineering van de constructie en installaties. De fasen worden parallel uitgewerkt.

Het project wordt uitgewerkt in de gezamenlijke projectkamer van BAM International in Gouda, zodat het integrale ontwerp optimaal tot stand kan komen. Kenmerkend voor het project is esthetische functie van de constructieve onderdelen.Vanwege het klimaat in Tanzania is er een thermische gebouwsimulatie gemaakt.

Het integrale Revit (BIM) model is ook hiervoor de basis. Deze dynamische berekening geeft inzicht in de maximaal gelijktijdig optredende koellast, maar ook het energieverbruik, de energiekosten en de CO2-uitstoot.