De Stroomversnelling

Het project "De Stroomversnelling" is een zogenaamde “nul-op-de-meter” renovatie van sociale woningen in Nederland. We begonnen met het renoveren van typische eengezinswoningen die gebouwd zijn in tussen 1950 en 1980. Wij starten altijd met het inmeten van deze woningen, elk huis afzonderlijk, met behulp van een 3D instrument. Met deze gegevens ontwerpen en fabriceren wij in onze eigen BAM-fabriek de nieuwe gevels. Elk nieuw gevelelement wordt door ons per woning exact op maat gemaakt en daardoor past naadloos op de bestaande gevel. Op dezelfde manier ontwerpen en fabriceren wij de nieuwe dakconstructie (inclusief de zonnepanelen).

We zijn in staat om de totale exterieur van 2 woningen op één dag te renoveren. Hiernaast brengen wij een warmtepomp aan met warmteterugwinning en een nieuwe luchtbehandelingsunit. Vanaf dit moment is het huis volledig elektrisch en losgekoppeld van het gasnet. De woning is vanaf nu “gasloos” geworden en wekt haar eigen energie op.

BAM garandeert de bewoner en de eigenaar dat de nieuwe woning de door ons berekende energieopwekking ook daadwerkelijk haalt. Alle energieopwekkende componenten van de woning is met een modem aan ons beheersysteem gekoppeld. Ons beheersysteem is in staat om het actuele en gemiddelde energieverbruik van de bewoner te bewaken. Door hierin inzicht te geven helpt BAM samen met de bewoners de wereld een stukje duurzamer te maken.

Vanuit samenwerkingsverband “De Stroomversnelling” hebben ons “nul-op-de-meter”-concept vormgegeven. Naast de bouwkundige en installatietechnische renovatie hebben wij ook overeenkomsten gesloten om de woningen 40 jaar te onderhouden. Langs die lijn garanderen wij dat de woning ook in de toekomst energiezuinig en comfortabel zal blijven.

Projectdetails


Objecten
2.000 groeiend naar 2.500


Locatie(s)
Heel Nederland


Startdatum contract
01-01-2022


Einddatum contract
Lopend


 

Delen

Meer afbeeldingen