Herontwikkeling COOL63 Rotterdam

Het voormalige bankgebouw in het hart van het stadscentrum van Rotterdam, Coolsingel 63, krijgt een nieuwe, duurzame toekomst. Het project COOL63 is een herontwikkeling van totaal 25.000 m² bestaande uit 14.000 m² retail-/horecaruimte, 5.000 m² kantoorruimte en 15 appartementen.

Door deze multifunctionele ontwikkeling wordt 10.000 m² verouderde kantoorruimte onttrokken aan de kantoor voorraad en omgezet in winkelruimte. Daarnaast wordt een deel van de bestaande bebouwing hergebruikt. COOL63 krijgt aan het Stadhuisplein nieuwe horecavestigingen en wordt daarnaast volledig heringericht. In de plint van het project zullen zich verschillende winkels en horecaondernemingen vestigen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van COOL63. Het kantoorprogramma beschikt over een BREEAM-Excellent ontwerp certificaat en de ambitie is om dit voor alle projectonderdelen te behalen.  Die duurzaamheid wordt onder andere bepaald door de ligging, midden in de stad en vlakbij het OV-knooppunt Rotterdam Centraal, het multifunctionele ontwerp en het hergebruik van de draagconstructie waardoor de milieudruk nu en in de toekomst wordt beperkt. Daarnaast zijn diverse  energiebesparende maatregelen getroffen  zoals  warmte-/koude opslag in de bodem, hoogwaardige klimaatplafonds in de kantoren en energiezuinige transportinstallaties.