Multi-tenant gebouwen Brightlands Chemelot Campus, Sittard-Geleen

In Sittard-Geleen verzorgt BAM Bouw en Techniek de engineering en realisatie van twee multi-tenant gebouwen voor Brightlands Chemelot Campus. De gebouwen X en Y naar een ontwerp van Pauwert Architectuur bieden zowel kantoren, laboratoria, onderwijs- en vergaderruimten. Bepalend voor de realisatie zijn de veiligheidseisen die op het terrein gelden. Pal naast Brightlands Chemelot Campus ligt een groot complex voor chemische industrie.

Dynamische omgeving

Op Brightlands Chemelot Campus wordt onderzoek en ontwikkeling uitgevoerd, en onderwijs gegeven op het gebied van chemie, materialen en aanverwante life sciences. Bedrijven, onderwijsinstellingen, kennisinstituten en de overheid werken samen en zo ontwikkelt de campus zich tot een creatieve broedplaats voor innovatie en voor nieuwe bedrijven met duizenden hoogopgeleide medewerkers. De realisatie van de gebouwen X en Y draagt bij aan de ambitie van de campus om de snel groeiende, dynamische omgeving van de campus verder te ontwikkelen.

LEAN

BAM is dankzij de integrale engineering van bouw en installatietechniek in staat beide gebouwen in korte tijd te realiseren én te bouwen volgens de strenge veiligheidseisen die op het industrieterrein van toepassing zijn. ‘Met onze kostenbesparende LEAN-aanpak en onze strakke logistieke planning maken we het verschil maakt op Brightlands Chemelot Campus,’ aldus Henk Janssen, senior projectleider BAM Bouw en Techniek - Regio Maastricht.

Controle voor uitvoering

BAM Advies & Engineering heeft beide gebouwen digitaal in BIM (Bouw Informatie Model) ontworpen en alle informatie van aangesloten partijen – zoals leveranciers en onderaannemers – gekoppeld in dit model. Elk detail is voor uitvoering te controleren en dat bespaart tijd en faalkosten. Lees daar hier meer over, 'Waterdichtheid testen op een schaalmodel op ware grootte'.

Werk in uitvoering

Benieuwd hoe onze werkzaamheden aan de gebouwen X en Y verlopen? Bekijk de korte video’s die we op het project maakten. In de eerste video zie je hoe we de waterdichtheid van de gekozen geveldetaillering succesvol testen op een mock-up. En het aanbrengen van beton en wapening op het industriecomplex zelf.

Bouw multi-tenant gebouwen Brightland Chemelot Campus - deel 1

Bekijk in de tweede video hoe snel de werkzaamheden verlopen. Het hoogste punt is al bereikt en we werken aan de dakopbouw en basisinstallaties.

Bouw multi-tenant gebouwen Brightland Chemelot Campus - deel 2

In de derde video krijg je een indruk van hoe de kantoorverdieping er straks van binnen uitzien.

Bouw multi-tenant gebouwen Brightland Chemelot Campus - deel 3

Delen