Nieuw kantoor Driessen HRM_Payroll

Driessen heeft de afgelopen jaren een grote groei en ontwikkeling doorgemaakt. Daarmee ontstond er behoefte aan meer ruimte. Tussen mei 2012 en april 2013 hebben wij daarom het pand verbouwd en uitgebreid. Kenmerkend in het ontwerp zijn de centrale entree en het gemeenschappelijke atrium. Het ruime en lichte atrium koppelt het bestaande en het nieuwe gebouwdeel met elkaar en wordt overkapt met een glazen dak. In april 2013 is het pand opgeleverd, zodat Driessen bij haar 20-jarig jubileum in 2013 het prachtige uitgebreide pand in gebruik kon nemen.

Bij de uitbreiding is intensief samengewerkt met de architecten van BAM Advies & Engineering en de installateurs Wolter & Dros Groep en HVL TBI Techniek. In samenwerking met Interieurontwerper Hal2 is voor een zeer modern en luxueus interieur gezorgd. Door toepassing van veel informele vergaderruimtes en open werkplekken is een goede basis gecreerd voor een prettige werkomgeving. Er is extra aandacht besteed aan het ontwerp, de locatie en de materialisatie van het bedrijfsrestaurant en het atrium. Deze ruimten kunnen daardoor ook voor evenementen gebruikt worden. De uitbreiding van dit kantoor is gerealiseerd terwijl het aanliggende kantoor gewoon doorfunctioneerde. Er zijn diverse maatregelen genomen om overlast voor de gebruikers te voorkomen.

BAM Utiliteitsbouw was voor dit project, naast het ontwerp, verantwoordelijk voor het bouwkundige en het installatiegedeelte. Onder leiding van BAM Utiliteitsbouw is het ontwerp gemaakt en zijn bestek en bestektekeningen uitgewerkt tot contractdocumenten en de werktekeningen verzorgd. BAM Utiliteitsbouw bewaakte de voortgang en ook de coördinatie van de interieurarchitect en andere rechtstreeks door Driessen gecontracteerde partijen. Tijdens het bouwproces werd de opdrachtgever zoveel mogelijk ontzorgt. 

 

Fotografie: Rutger Raymakers