Nieuwbouw Burgers' Kids Jungle, Arnhem

Ter gelegenheid van het 99-jarig bestaan van Burgers' Zoo is 30 maart 2012 Burgers' Kids Jungle geopend. Een binnenspeeltuin waar kinderen naar hartelust kunnen klauteren en klimmen en waarmee Burgers' Zoo (naast de reeds bestaande, overdekte parkdelen) nog minder afhankelijk wordt van de weersomstandigheden.

De speeltuin is vormgegeven als een Zuid- en Midden-Amerikaans jungledorp bestaande uit paalwoningen die met elkaar zijn verbonden door middel van avontuurlijke touwbruggen, klimnetten en glijbanen. Binnen het dorp zijn er aparte gebieden voor de allerkleinste en de wat grotere kinderen. Vanaf het aangrenzende terras kunnen de ouders hun spelende kinderen in de gaten houden. In totaal kunnen er ruim 300 kinderen gelijktijdig spelen in het jungledorp.

Het project is gerealiseerd met de bouwpartners met wie het Arnhemse dierenpark al meer dan veertig jaar samenwerkt. Naast BAM Utiliteitsbouw zijn dat architectenbureau Wiegerinck, bouwkundig adviesbureau ABT en installateur Maessen & Hendriks. Het bedrijf Eibe, dat ook de speeltuin van Burgers' Avonturenland heeft ontworpen, heeft de constructie van de speeltoestellen voor zijn rekening genomen.

De Kids Jungle is vanaf het prille idee tot de daadwerkelijke realisatie in nauwe samenwerking met de opdrachtgever ontwikkeld. Alle betrokken partijen hebben vanaf dag 1 onderdeel uitgemaakt van het ontwerp- en engineeringsteam ten einde alle kennis en kunde zo vroeg mogelijk in het proces in te brengen. Bijzonder was bovendien dat alle financiële gegevens van het project voor elk teamlid inzichtelijk waren, waardoor het behalen van de budgettaire kaders een gezamenlijk doel werd. Deze transparante en open samenwerking is een belangrijke succesfactor voor het slagen van dit project geweest.