Nieuwbouw De Vredenburg winkels en appartementen, Utrecht

De Vredenburg dankt haar naam aan het kasteel dat in 1528 in opdracht van Karel V werd gebouwd. Het nieuwe winkel- en appartementencomplex staat deels op de restanten van dit kasteel. De restanten zijn op bijzondere wijze zichtbaar gemaakt in de nieuwe openbare fietsenkelder. In het nieuwe gebouw zijn de winkels op de begane grond gevestigd met daarboven 76 appartementen.

 

Duurzaam

Om in aanmerking te komen voor een BREEAM "Good" certificaat werden op de bouwplaats de benodigde maatregelen genomen om aan de hiervoor gestelde normen te voldoen. Voor project De Vredenburg hebben we samen met bomenexpert Copijn een plan opgesteld dat het behoud van de bestaande bomen ter plaatse van het bouwproject garandeert. Bij de inrichting van het bouwterrein is met dit plan 100% rekening gehouden. Ook tijdens de bouw werden regelmatig controles uitgevoerd. Daarnaast hebben we de checklist 'natuurvriendelijke maatregelen aan gebouwen' toegepast. Deze hebben de Vogelbescherming en BAM Utiliteitsbouw samen opgesteld.

Bewuste bouwer

Met het keurmerk Bewuste Bouwers worden bouwplaatsen beloond die hun rol als goede buur serieus nemen en respectvol omgaan met omgeving, medewerkers én milieu. Voor het werk aan De Vredenburg heeft BAM het certificaat voor Bewuste Bouwers met de hoogst mogelijke score van 5 sterren gekregen!

Binnenstedelijk project

Het project bevind zich in hartje Utrecht aan het Vredenburgplein. Samen met Heijmans die het naastgelegen Muziekpaleis aan het bouwen is vormden wij daar één bouwterrein. De ingang voor vrachtverkeer is bij het bouwterrrein van Heijmans, de uitgang bij BAM. Om alles in goede banen te leiden zijn de introductieformulieren elkaar afgestemd en er werd gebruik gemaakt van portiers dit ook de functie van verkeersregelaar hadden.