Nieuwbouw Deltion College, Zwolle

De nieuwbouw van dit bijzonder grote scholencomplex van 94.200 m2 omvat ondermeer een theater, een sporthal, horeca en winkels.

Het scholencomplex bestaat onder meer uit 11 onderwijsgebouwen, twee parkeergebouwen, een theater, een sporthal. Het complex wordt gescheiden door een weg en beide delen worden verbonden door bruggenbouw en er is een verbinding middels een boulevard met glazen overkapping.

Het Deltion College is een bijzonder onderwijsinstituut. Een school die jongeren voorbereidt op het werkende leven. Een praktijk gerichte school met verschillende gebouwen  waarin de diverse studies worden gepresenteerd. Kortom alles behalve een standaard school.

Hoe groot de campus van buiten ook lijkt, van binnen is de beleving heel anders. Er zijn allemaal kleine eenheden voor de verschillende clusters gerealiseerd met ieder een eigen vormgeving en kleurstelling. De campus ligt aan de rand van een woonwijk. Diverse faciliteiten, zoals restaurants en sportruimtes worden ook gebruikt door de buurtbewoners.