Nieuwbouw Dierenkliniek Berg & Daal te Almere

In opdracht van Dierenkliniek Berg & Daal is in de Stripheldenbuurt te Almere Buiten een nieuwe dierenkliniek gebouwd. De nieuwe kliniek voldoet aan de meest recente eisen voor een dierenkliniek.

De dierenkliniek op maat bestaat uit een ruime entree, een wachtruimte en heeft een aparte opname voor de hond en kat. Ook zijn er aparte ruimtes gerealiseerd voor de behandelingen die meer tijd en zorg nodig hebben zoals röntgenfoto's, bloedonderzoek, operaties etc.

BAM is op zoek gegaan naar een belegger aangezien de huurder het gebouw niet zelf kon financieren. Het gebouw is 9 meter breed en 15 meter lang en bestaat uit 1 bouwlaag met een plat dak. De gevel heeft donker metselwerk. De voorgevel heeft een groot houten kozijn voorzien van glas. De overige kozijnen zijn van kunststof. De damwand aan de achter en linkerzijgevel zijn gemonteerd op kalkzandsteen. Tevens zit er een systeemplafond in en is er gebruik gemaakt van metallstud in de binnenwanden.

Het project is een Design and Build ontwikkeling onder de UAV-GC. De ontwikkeling is turn-key geleverd aan de eindbelegger. Het gebouw wordt langjarig (10+5 jaren) gehuurd door dierenkliniek Berg en Daal.