Nieuwbouw en uitbreiding distributieruimte, productieruimte en kantoor Elho

Na een voorbereidingsperiode in bouwteam realiseerden wij voor Elho International, producent van kunststof tuinproducten, de nieuwbouw van een warehouse, een expeditieruimte, een productieruimte en kantoor. Door de goede samenwerking tijdens dit traject, heeft Elho ons in 2010 opdracht gegeven voor de uitbreiding van het warehouse, het magazijn en de expeditieruimte.

Elho is een snel groeiend familiebedrijf en al 40 jaar gespecialiseerd in kunststof plantenbakken. In Nederland worden de plantenbakken ontworpen en geproduceerd. Elho besloot tot de bouw van een nieuwe vestiging om aan de verwachte groei te kunnen voldoen. De nieuwe hal met kantoren is gebouwd op industrieterrein De Vossenberg in Tilburg.

Het kantoor is voorzien van diverse werkplekken, een personeelskantine en een grote showroom voor de presentatie van de producten aan de klanten. In verband met de sterke seizoensgebonden afname van de producten is voorzien in een groot centraal magazijn (Warehouse). De productie vindt plaats op 8 tot 11 productielijnen in de productieruimte.

Opvallend aan het gebouw is het gebogen dak van kantoor en expeditieruimte. Deze bestaat uit 28 getoogde gelamineerde liggers van ca. 40 meter lengte. Dit kantoor is, zowel exterieur als interieur, op een hoogwaardig niveau afgewerkt met diverse materialen. Zo is de gevel voorzien van keramische tegels, diverse vliesgevels en schoonmetselwerk. In het interieur is de centrale hal, met architectonisch vormgegeven trappen, een echte eyecatcher.