Nieuwbouw fase 3 Radboudziekenhuis, Nijmegen

Fase 3 omvat de nieuwbouw van de tweede fase van het diagnostiekgebouw, het heelkundegebouw, de entree en de centrale as en een luchtbrug met de overige bebouwing.

Het totale oppervlak van de nieuwbouw bedraagt circa 67.400 m2 bvo. In fase drie zijn opgenomen: de nieuwbouw van de tweede fase van het diagnostiekgebouw, het heelkundegebouw, een interim entree, de centrale as en een luchtbrug naar een eerder gerealiseerd gebouw 'Vrouw en Kind'.

De bouw vond plaats te midden van het doorfunctionerende UMC St. Radboud. Gedurende de bouw moesten de bedrijfsprocessen van het ziekenhuis ongehinderd door kunnen gaan.

De bouwplaats doorsneed het gebouwencomplex van het ziekenhuis. Ter continuering van de bedrijfsprocessen is een tijdelijke verbindingsgang bestaande uit drie bouwlagen gerealiseerd, genaamd: de Bypass. Boven deze Bypass mochten geen hijswerkzaamheden plaatsvinden. De bypass doorsneed bovendien de bouwplaats, waardoor er sprake was van twee bouwplaatsen. Een bouwplaats aan de zuidzijde en een aan de noordzijde van de Bypass. Beide bouwplaatsen waren beperkt in omvang en hadden elk een eigen toegang.