Nieuwbouw Gebouw Flux (Project 2) Technische Universiteit Eindhoven

Gebouw FLUX (Project 2) verschaft de faculteiten Technische Natuurkunde (TN) en Electrical Engineering (EE) een gezamenlijk onderkomen. Deze nieuwe huisvesting is gevestigd op de plaats van de huidige N-laag. Het samenbrengen van de twee faculteiten heeft als voordeel dat ze allebei optimaal gebruik kunnen maken van de laboratoria in de gebouwen Spectrum en Cascade.

Het gebouw telt 10 verdiepingen (11 bouwlagen en een kelder). Belangrijke doelstellingen zijn het ambitieniveau op het gebied van architectuur en op het gebied van duurzaamheid. Het gebouw is met loopbruggen op het niveau van de eerste verdieping verbonden met de twee aangrenzende gebouwen.

Project 2 maakt onderdeel uit van de gehele Universiteitscampus. Het nieuwe gebouw biedt:

  • Kantoren;
  • Laboratoria;
  • Onderwijsvoorzieningen;
  • Practicaruimten;
  • Ondersteunende algemene voorzieningen.

De opdracht bestaat uit het realiseren van de ontwerp- en uitvoeringswerkzaamheden van Gebouw Flux en de inrichting van het terrein. BAM levert zijn bijdrage op basis van een Engineer & Build contractstructuur en is hiermee volledig verantwoordelijk voor de integrale uitwerking van het DO+.

De TU/e is gehuisvest op een terrein ten noorden van het Centraal Station van Eindhoven. Het complex bestaat uit ruim 40 gebouwen. In deze gebouwen zijn naast de TU/e ook verschillende externe partijen gehuisvest, die van sommige diensten van de Technische Universiteit Eindhoven gebruikmaken. De nieuwbouwactiviteiten hebben een impact voor de gebruikers van het TU/e terrein.Om overlast zoveel mogelijk te beperken zijn de gewenste maatregelen toegepast.