Nieuwbouw Hoge Raad der Nederlanden, Den Haag

Op de hoek van het Korte Voorhout en Smidsplein in de Haagse binnenstad realiseert 'Poort van Den Haag' in een Publiek Private Samenwerking (PPS) de nieuwe huisvesting voor De Hoge Raad Der Nederlanden.

Het PPS-project voor de nieuwbouw van de Hoge Raad der Nederlanden omvat het ontwerpen, bouwen, inrichten, leveren van facilitaire diensten, onderhouden, financieren en ter beschikking stellen van een nieuw kantoor- en gerechtsgebouw. Het pand wordt gerealiseerd in de historische Haagse binnenstad aan de Korte Voorhout. Naast een kantoor- en gerechtsgebouw (circa 15.000 m2 bruto vloeroppervlak) met publieksvoorzieningen heeft het project een ondergrondse parkeergarage van 55 plaatsen.

Voor dit prestigieuze project is het consortium 'Poort van Den Haag' opgericht. In het consortium werken Claus en Kaan Architecten, BAM PPP, BAM Utiliteitsbouw, BAM Techniek en ISS Nederland samen. De Rijksgebouwendienst heeft het consortium in november 2012 op basis van EMVI criteria (Economisch Meest Voordelige Inschrijving) uit drie partijen aangewezen als geslecteerde inschrijver (preferred bidder). Daarnaast zijn ARUP Nederland en DGMR Bouw betrokken als ontwerpende partners. 

De bouw is eind 2013 gestart en het gebouw wordt in november 2015 beschikbaar gesteld aan de Hoge Raad. De looptijd van het DBFMO-contract is 30 jaar vanaf de beschikbaarheidsdatum.