Nieuwbouw hoofdkantoor Canon Production Printing, Venlo

BAM Bouw en Techniek heeft het nieuwe hoofdkantoor voor Canon Production Printing in Venlo opgeleverd. Het kantoor met een vloeroppervlak van 15.500m2 naar een ontwerp van architectenbureau Broekbakema is nagenoeg turn-key opgeleverd. Canon Production Printing neemt het kantoor in de zomer van 2020 in gebruik. BAM Bouw en Techniek was verantwoordelijk voor de integrale realisatie van het nieuwe hoofdkantoor van Canon Production Printing in Venlo.

"Het is een prachtig, open en transparant gebouw geworden dat talloze nieuwe mogelijkheden biedt om met elkaar samen te werken. Wij verwachten dat dit gebouw een belangrijke rol zal spelen bij de verbinding tussen onze medewerkers en onze klanten”.

“Het nieuwe hoofdkantoor van Canon Production Printing vormt een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf. Het is een prachtig, open en transparant gebouw geworden dat talloze nieuwe mogelijkheden biedt om met elkaar samen te werken. Wij verwachten dat dit gebouw een belangrijke rol zal spelen bij de verbinding tussen onze medewerkers en onze klanten”, aldus Henk-Dirk Elting, Director Real Estate, Canon Production Printing.

Joost Wieland, projectleider BAM: “We kunnen door de coronamaatregelen de oplevering van dit fraaie en innovatieve kantoor niet vieren zoals we bij de startbouw in september 2018 voor ogen hadden. In klein comité vond de overdracht plaats van dit kantoor dat een efficiënt bouwproces kende dankzij digitalisering, prefabricage en ons modulaire installatieconcept”.

Martijn van der Knaap, directeur van BAM Bouw en Techniek – Projectenbedrijf voegt toe dat hij bijzonder trots is op het resultaat van de goede samenwerking met Canon Production Printing en alle betrokken adviseurs en vaklieden. “Dat heeft geleid tot een zeer duurzaam kantoor, dat niet alleen ‘groen’ oogt door alle beplanting binnen, de houten afwerking en het daglicht dat overal naar je toekomt, maar ook echt zeer duurzaam is door bijvoorbeeld de energievoorziening. Een bijzonder prettige en inspirerende werkplek resteert, waarbij binnen en het bosrijke buiten perfect met elkaar in verbinding staan.”

Het kantoor is voorzien van PV-panelen op het dak en geïntegreerde PV-cellen in de glazen dakkap van het atrium, samen goed voor een ontworpen vermogen van 120.000 kWp. Het gehele gebouw is voorzien van LED verlichting. De energiezuinige warmte koude opslag is aangesloten op BAM’s modulaire installatieconcept dat bestaat uit geprefabriceerde modules waarin zowel de warm- en koudwaterleidingen voor de klimaatplafonds zijn opgenomen als de hoofdleiding voor de sprinklerinstallatie en de E-installaties.

BAM heeft tijdens de engineering en realisatie informatie over de bouwelementen in BIM vastgelegd. Dat maakt ook de fase van beheer en onderhoud van het Canon-kantoor effectiever en efficiënter. Daarnaast wordt circulariteit gestimuleerd doordat hergebruik van de elementen eenvoudiger is.

Het nieuwe hoofdkantoor is gebouwd conform BREEAM Excellent ontwerpcertificaat.

Canon Production Printing

De kunst van het virtuele bouwen

Voor de bouw van het ontwerp van Architectenbureau Broekbakema maakte BAM gebruik van een integraal team dat de nieuwste digitale technieken benutte om het totale proces tot in perfectie te beheersen. Het gebouw is volledig uitgewerkt in een 3D model. Deze modellen leveren niet alleen meerwaarde in het bouwproces, maar zijn ook uitermate geschikt voor visualisaties en virtual reality.

Canon visualisatie en virtual reality

‘Het dak van het kantoor wordt maximaal benut voor het plaatsen van PVpanelen en verwerken van PV-cellen in de glazen dakkap van het atrium. Door het toepassen van energiezuinige LED verlichting en de hoge mate van daglichttoetreding in het ontwerp kan met deze voorzieningen een belangrijk deel van het elektriciteitsgebruik in het gebouw worden opgewekt.’

- Joost Wieland, Projectleider BAM Bouw en Techniek - Projecten.

Over onze opdrachtgever

"Océ, opgericht in 1877, is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale beeldverwerking, industrieel printen en collaboratieve zakelijke dienstverlening. De missie van Océ is het versnellen van nieuwe ontwikkelingen in digitale print technologieën en deze toe te passen in producten en diensten van lokale creatieve studio’s tot wereldwijde multinationals. Océ, als onderdeel van de Canon Groep, heeft een uitgebreid netwerk van R&D centra voor het ontwikkelen van opkomende digitale printtechnologieën in toekomstige markten. Océ's hoofdkantoor in Nederland ligt in het hightech hart van Europa."

Contact met projectteam

BAM Bouw en Techniek - Projecten realiseert het nieuwe hoofdkantoor van Canon Production Printing te Venlo.

Runnenburg 34
3981 AZ Bunnik
Nederland

Postbus 24
3980 CA Bunnik
Nederland

Telefoon: +31 (0)30 659 89 11
E-mail: projecten@bam.com

Persvragen over de nieuwbouw van Canon Production Printing?
Voor persvragen kunt u contact opnemen met de communicatieafdeling van Canon Production Printing

Delen

Meer afbeeldingen