Nieuwbouw hoofdkantoor Océ, Venlo

Toonbeeld van integratie van een uniek gebouw in haar natuurlijke omgeving.
BAM Bouw en Techniek is verantwoordelijk voor de integrale realisatie van het nieuwe hoofdkantoor van Océ – a Canon Company in Venlo. Het ontwerp is van architectenbureau Broekbakema.

Het nieuwe kantoor van de producent van high-tech printers en innovatieve printtechnologieën heeft een vloeroppervlak van 15.500 m2 en biedt plaats aan circa 550 medewerkers. BAM is in mei 2018  met de realisatie van het gebouw en alle technische installaties gestart. De bouw neemt anderhalf jaar in beslag. De nieuwbouw wordt op eigen grond gerealiseerd nabij het bestaande hoofdkantoor in Venlo.

 

 

De kunst van het virtuelebouwen

Voor de bouw van het ontwerp van Architectenbureau Broekbakema maakt BAM gebruik van een integraal team dat de nieuwste digitale technieken benut om het totale proces tot in perfectie te beheersen. Het gebouw is volledig uitgewerkt in een 3D model. Deze modellen leveren niet alleen meerwaarde in het bouwproces, maar zijn ook uitermate geschikt voor visualisaties en virtual
reality.

 

‘Het dak van het kantoor wordt maximaal benut voor het plaatsen van PVpanelen en verwerken van PV-cellen in de glazen dakkap van het atrium. Door het toepassen van energiezuinige LED verlichting en de hoge mate van daglichttoetreding in het ontwerp kan met deze voorzieningen een belangrijk deel van het elektriciteitsgebruik in het gebouw worden opgewekt.’

- Joost Wieland, Projectleider BAM Bouw en Techniek - Projecten.

 

 

Over onze opdrachtgever

"Océ, opgericht in 1877, is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale beeldverwerking, industrieel printen en collaboratieve zakelijke dienstverlening. De missie van Océ is het versnellen van nieuwe ontwikkelingen in digitale print technologieën en deze toe te passen in producten en diensten van lokale creatieve studio’s tot wereldwijde multinationals. Océ, als onderdeel van de Canon Groep, heeft een uitgebreid netwerk van R&D centra voor het ontwikkelen van opkomende digitale printtechnologieën in toekomstige markten. Océ's hoofdkantoor in Nederland ligt in het hightech hart van Europa."