Nieuwbouw kantoor IPMMC, Utrecht

In opdracht van IPMMC Vastgoed hebben wij de nieuwbouw van het kantoor gerealiseerd. Het kantoor bestaat uit een (half verdiepte) laag parkeren van ca. 1700m² met daarop een riant gedeelte dakterras en drie lagen kantoor. Het gebouw op de kantorenlocatie Papendorp is ontworpen door Claus en Kaan Architecten. Het transparante bouwwerk biedt plaats aan ca. 85 medewerkers.

 

Kenmerkend is dat alle gevels geheel uit aluminium vliesgevels met transparant glas bestaan en dat deze gevels omgeven worden door niet constructieve witte, prefab betonnen balken en kolommen, de zogenaamde “boekenkast”. Aan de voorkant van de gevel zijn balkons gesitueerd.

De entree, die wordt bereikt via een trap, bevindt zich op de eerste verdieping. Bovengronds is ook nog de in het maaiveld verzonken parkeergarage (56 plaatsen) zichtbaar.

Via bijgaande link is de bouw in "sneltreinvaart" te volgen:  www.youtube.com/watch?v=gRUxhDntHT8