Nieuwbouw Multi Purpose Building P1, Eindhoven Airport

BAM Bouw en Techniek en BAM Infra realiseren gezamenlijk het project Multi Purpose Building P1 realiseren: een ingrijpende verandering op Eindhoven Airport. Op de huidige parkeerplaats voor de aankomst- en vertrekhal komt een groot multifunctioneel gebouw en wordt een Airport Boulevard aangelegd.

Er komt een gebouw van meerdere verdiepingen waar reizigers onder meer kunnen parkeren en waarin een kiss-en-ridezone komt, een busterminal, een McDonalds en een baan voor taxi's. De begane grond van het gebouw wordt hét overstappunt voor passagiers en is logistiek doordacht ingericht, zowel voor openbaar vervoer als voor overige openbare transportdiensten.

Parkeren
Op de tweede, derde en vierde verdieping worden zo’n 800 parkeerplaatsen voorzien: twee keer meer dan op het P1-parkeerterrein dat er nu ligt. In het gebouw dat een heel open karakter moet krijgen, wordt een Mac Donalds gehuisvest. Mogelijk worden er in de toekomst meerdere commerciële initiatieven zoals eetgelegenheden en winkels gerealiseerd.

De boulevard straalt ook de ambitie van Eindhoven Airport uit: innovatief, duurzaam, welkom en groen. Op de boulevard zijn tijdelijke functies mogelijk (denk aan pop-upstores en incidentele activiteiten zoals de finish van de Eindhoven Run) en kunnen kraampjes voor verkoop van voedingswaren worden gerealiseerd.